STANIŠIĆ: SPAJIĆ I MILATOVIĆ NEZAKONITO ISPLATILI 24.000€ DUŠKI NEDELJKOVIĆ

STANIŠIĆ: SPAJIĆ I MILATOVIĆ NEZAKONITO ISPLATILI 24.000€ DUŠKI NEDELJKOVIĆ

Uprava za inspekcijske poslove je potvrdila tvrdnje Pokreta za promjene da bivši ministri Spajić i Milatović nisu na način propisan odredbama Zakona o državnim službenicima i namještenicima radno angažovali izvjesnu Dušku Nedeljković. Oni su g-đi Nedeljković suprotno zakonu isplatili oko 24.000€ građana Crne Gore za poslove na koje je u njihovim ministarstvima u tom periodu bilo angažovano 10 službenika. Takođe u tom periodu ministar Spajić je tvrdio da je to angžovanje u skladu sa zakonom, što iz priloženog vidimo da nije istina. Ovim putem ih pozivam da zajedno sa g-đom Nedeljković vrate 24.000€, u državni budžet kako bi ispravili svoje nezakonite postupke.

Ovo je samo jedna od mnogih nezakonitosti u radu bivšeg ministra Spajića koji je i bio inicijator angažovanja Nedeljkovićeve. Treba napomenuti, tajno ali organizovano zaduženje koje je izvršio kao privatno lice, kao i neustavno privremeno finansiranje, kao nezakonitosti koje su obilježile mandat g-dina Spajića.

Ovakvo neodgovorno pnašanje ministra Spajića može poslati poruku svim privrednicima da mogu da sa svojim zaposlenima zaključuje ugovore o djelu i na taj način eksploatišu i unižavaju prava radnika.

U narednom periodu ćemo podnijeti prijavu i za vršenje inspekcijskog nadzora ugovora o djelu prof. Radosavljevića koji je tvorac programa Evropa sad, za koji mu je iz državne kase isplaćeno 20.000€.

Boban Stanišić

Predsjednik mladih PzP-a