MEDOJEVIĆ: Lažni krediti uobičajna šema za pranje novca!!!

MEDOJEVIĆ: Lažni krediti uobičajna šema za pranje novca!!!

Neophodna brza i temeljna istraga zbog visokog političkog profila Jokovića!

Ako se ispostave tačne tvrdnje Demokrata da je Vladimir Joković uzimao ovakve “kredite” onda je to posao za GST Novovića.

Ovakvi “krediti” po netržišnim uslovima su definisani i Indikatorima za sumnjive transkacije i neophodno je pokrenuti kompletnu istragu o svim aspektima ove transakcije.

Lažni, fiktivni krediti su jedan od najčešćih mehanizama za pranje novca od kriminala, a Prva banka je bila svjetski šampion u korišćenju tog metoda.

Vlasnik Prve Banke Aco Đukanović sigurno ne bi koristio ove kriminalne šeme sa licima sa kojima nema blisku saradnju i već izgrađeno povjerenje. Što dodatno objašnjava izdaju koju su Joković i SNP uradili i glasove Kolacije za budućnost CG na prevaran način poklonio Đukanoviću. Ovdje ima posla i za kontrolu Centralne banke, finansijsku istragu Uprave za sprečavanje pranja novca, sve pod koordinacijom GST Novovića.

Ako se ovi navodi Demokrata pokažu tačni, a ja nemam razloga da sumnjam, radi se o ozbiljnom kriminalu koji mora biti brzo i temeljno istražen, zbig visokog političkog profila Jokovića, koji je Potpredsjednik Vlade.

Ignorisanje ovih optužbi negativno će djelovati na napredak CG u poglavljima 23 i 24 i može dodatno blokirati naš evropski put, zbog nekažnjivosti političara za visoku korupciju.

– Prvo, kako je uspio podići kredit u iznosu od 220.000e sa rokom otplate od 153 godine?

Drugo, kako je uspio podići drugi kredit, u iznosu od 2.220.000 eura sa rokom otplate od 76 godina. Postoji li još neko u Crnoj Gori osim Jokovića i Prve banke, koji može podići kredite sa rokom otplate od 153 i 76 godina, što je zbirno duže od dva vijeka.” Iz saopstenja Demokrata.

Nebojša Medojević

Predsjednik PzP