MEDOJEVIĆ: Vlada može da ograniči cijenu goriva, ali ne zna kako!

MEDOJEVIĆ: Vlada može da ograniči cijenu goriva, ali ne zna kako!

Vlada CG na čijem je čelu pripravnik Abazović jednostavno NE POZNAJE mehanizme intervencija države u uslovima kriza i poremećaja na tržištu.

Električar i trener ženskog košarkaškog kluba sa pozicija potpredsjednika, nikada u životu nijesu razmišljali o funkcionisanju države u uslovima krize i mjerama koje treba preduzimati u takvim uslovima.

Država ima na raspolaganju čitav set mjera za ublažavanje posledica poremećaja na tržištu energenata, ali to treba znati.

Što je veća cijena goriva, Vlada ima veće prihode od PDV i više novca da raspoređuju svojim privilegovanim poslovnim partnerima ili da kupuju birače u izbornim kampanjama.

Umjesto da Vlada setom ciljanih mjera pomogne najugroženijim građanima i privredi, Vlada se ponaša kao da nikakve krize nema i nekontrolisano troši pare iz budžeta koji pune građani plaćanjem PDV na sve skuplje gorivo i ostale životne namirnice.

Mnogi su ostvarili svoje dječačke snove i postali Ministri, a da nikad u životu nijesu jedan sekund promišljali o problemima koji sve više opterećuju građane i privredu.

Da sam ja Premijer, Vlada bi znala šta da radi i kako da se ponaša u uslovima eksternih poremećaja i kriza. Rešenja postoje, ali ih treba znati.

Ovako Premijer Pripravnik se češlja, a kuća gori.

Nebojša Medojević

Predsjednik PzP