Mentović: Đačić razmišlja partijski i foteljaški, a ne kao građanin Pljevalja

Mentović na jučerašnjem protestu u Pljevljima
Potpredsjednica Mreže mladih Pokreta za promjene Anika Mentović podržala je juče održani performans S.O.S  u Pljevljima. Performans su organizovali NVO ''Breznica'' i  ''Ozon''.
 
Stanje u Pljevljima je već mjesecima više nego dramatično. Glavnu ulogu u ovom filmu strave i užasa dobio je predsjednik Opštine g-din Mirko Đačić.
On je skoro u jednoj svojoj, već čuvenoj izjavi, pomenuo pozne jesenje dane - prosto da čovjeka obuzme milina kad to čuje, samo što u tom pljevaljskom pejzažu pljevljaci zbog magle i smrada ne mogu da uživaju. Tako je predsjednik došao na genijalnu ideju - građani Pljevalja, slobodno vrijeme iskoristite za šetnju van grada! Da li je moguće da u ovakvim uslovim gdje bukvalno grad na čijem je čelu umire, gospodin Đačić misli partijski i foteljaški a ne kao građanin Pljevalja?! Kraj decembra se bliži a po ovom pitanju nije ništa urađeno osim da će Vlada dati 30 000eura da pomognu Pljevlja. Inače, to su iste pare kojima Vlada puni svoju kasu, i ne samo hiljadama već milionima koje crpe iz zemlje ovog grada. 
Pošto su juče građani Pljevalja pokazali svoje nezadovoljstvo uslovima u kojim žive, danas je g-din Đačić dao još jednu sramnu izjavu gdje navodi da je ''motivacija pojedinaca i pojedinih društvenih grupacija da se na muci građana Pljevalja što bolje pozicioniraju, lično okoriste, kao i da se okoristi partija kojoj pripadaju ili NVO koju predstavljaju'' 
 
Poštovani, apelujemo da se ostavite šala i da poštujete Ustavom zagarantovana prava- pravo na zdravu životnu sredinu. Dajte Pljevljima šansu da ožive i da stanovnici Pljevalja opet vide sunce!