Predsjedništvo MMPzP: Jedino protesti mogu dovesti do formiranja prelazne Vlade

logo MMPzP

Mreža mladih PzP je tokom vikenda održala svoju petu sjednicu Predsjedništva na kojoj je analiziran dosadašnji rad MMPzP za period od protekle dvije godine, i na kojoj su dogovorene dalje aktivnosti organizacije.

Predsjedništvo MMPzP je konstatovalo da su se protesti pokazali kao jedini ispravni i jedini mogući put koji može dovesti do formiranja prelazne Vlade, jedine vlade koja je u stanju da organizuje prve fer i slobodne izbore. Predsjedništvo MMPzP je jednoglasno podržalo odlučni stav Predsjedništva PzP da DF nastavi politiku protesta sve do ispunjenja postavljenih zahtjeva.

 

Predsjedništvo MMPzP zadovoljno je dosadašnjim aktivnostima mladih PzP-a i  njihovim doprinosima protestima. Aktivnosti MMPzP čine našu organizaciju prepoznatljivom, a kreativnost naših performansa i ostalih akcija doprinijela je prilivu značajnog broja novih članova i njihovom uključivanju u rad Mreže.

Na sjednici je dogovoren čitav niz aktivnosti koje će mladi PzP-a  realizovati do kraja tekuće godine. Predsjedništvo MMPzP je pozvalo sve mlade da masovno uzmu učešća na dolazećem velikom protestnom okupljanju, čiji će datum održavanja biti uskoro saopšten od strane Predsjedništva DF.

 

Mreža mladih PzP