Mladi moraju da se izbore za svoju budućnost!

Sloboda traži ljude

Ne treba biti previše pametan pa zaključiti da je stanje u Crnoj Gori alarmantno. Vlada je nelegitimna, iako pokušava da stvori privid legitimiteta, javni dug se uvećava iz dana u dan i postaje pitanje dana kada će sistem pod tolikim teretom jednostavno kolabirati. Zdravstvo, školstvo, korupcija na svim nivoima samo su dio kliničke slike jednog bolesnika koji se već odavno održava vještački i na aparatima.

 

Sukobi u vladajućoj koaliciji, pa i unutar samog DPS jasno pokazuju da je riječ zapravo u društvenoj i političkoj metastazi jednog trulog režima, posljedne postkomunističke vlasti koja ni jednom nije smijenjena u posljednjih 25 godina demokratskim putem.

Zakon o slobodi vjeroispovjesti je još jedan u nizu mamaca za narod, koji koristi taktiku zavadi pa vladaj. Zašto sada ? Pa zato što je režim u paničnom strahu od promjena koje su neminovne. Najavljeni protesti i odlučnost da se izađe na ulice, ovoga puta su unijeli nemir u njihove redove- jer odavno postoje oni (odnarođeni režim i njemu bliski tajkuni) i sa druge strane mi. Narod, omladina, studenti- svi oni kojima su zbog partijske knjižice- tačnije neposjedovanja sasvim određene DPS knjižice oduzeli vjeru i nadu u bolje sjutra.

Kao jedini izlaz i stanja u kome se zemlja nalazi vidim najavljene proteste i smatram da jedino epidemijskom inficiranošću mladih željom za promjenama možemo spasiti Crnu Goru  iz kandži Đukanovića. Učešće u protestima prije svega treba da uzmu sve NVO organizacije koje se bave mladima, studentske organizacije, podmlatci političkih partija –odnosno -  svi mladi koji misle dobro sebi i ovoj državi. 
Savjetujem mlade opozicionih stranaka da se oslobode sujeta svojih lidera, koji iz ličnih razloga i sitnih privilegija ne žele promjene, i podrže proteste. Sloboda traži (mlade)ljude.

 

Stefan Lekić

Član Predsjedništva Mreže mladih PzP