Predsjedništvo Mreže mladih: Niz aktivnosti u susret protestima sa omladinom DF-a

Sloboda traži ljude

Na četvrtoj sjednici Predsjedništva Mreže Mladih Pokreta za Promjene, održanoj dana 29.08. razmatrana su ključna pitanja učešća mladih na velikim građanskim protestima Demokratskog Fronta 27.Septembra. Usvojen je plan i program djelovanja ogranka mladih Pokreta za Promjene po pitanju kampanje za predstojeće proteste. Predsjedništvo je ocijenilo da je u tom pravcu neophodna tijesna saradnja sa ostalim ograncima mladih drugih konstituenata Demokratskog Fronta.

Uviđamo daleko najveći značaj učešća mladih, koji će na ovaj način pokazati nezadovoljstvo postojećim stanjem u društvu, ali i želju da daju svoj doprinos sveukupnim promjenama koje će voditi demokratizaciji društva i borbi za bolje sjutra. Mreža Mladih PzP-a će dati svoj puni doprinos organizaciji predstojeće kampanje ističući značaj ovih protesta. Predsjedništvo je takođe ocijenilo da među mladima u Crnoj Gori danas postoji duh pobune i nepristajanja na diktaturu i jednoumlje.

Mladi imaju volje i snage da svoju budućnost preuzmu u svoje ruke. Činjenica je da takođe treba da se izborimo sa jednom opštom apatijom koja je uzela maha, ali želimo da sa  svim mladim ljudima Crne Gore postanemo dio promjena, da zajedno stvorimo osnov za izgradnju zdravog društva u kom nećemo biti samo problem već potencijal, potencijal koji je neophodan da društvo u cjelini ozdravi

Zato smo i prihvatili jednoglasno da budemo dio organizacionog odbora predstojećih protesta, koje vidimo kao jedini lijek za katastrofu u kojoj se nalazimo. Protesti su nam potrebni, i zato ćemo dati sve od sebe u narednom periodu da naša ideja uspije.

Predsjedništvo je takođe usvojilo plan aktivnosti koje će mladi DF-a od 1.Septembra da realizuju sa svojim mladim kolegama iz ostalih partija koje su članice DF-a. 

 

Mreža mladih Pokreta za Promjene