Predstavnici Mreže mladih PzP učestvovali na međunarodnoj ljetnjoj školi u Londonu

Kojović i Lekić u Londonu

Na medjunarodnoj ljetnoj školi Konzervativne Partije Velike Britanije u Londonu u trajanju od 1 do 4 Jula učešće su uzeli koordinatorka Mreže Mladih Pokreta za Promjene Bijelo Polje Snežana Kojović i sekretar Mreže Mladih PzP Aleksandar Lekić iz Bara. Konferencija je organizovana od strane kancelarije za medjunarodnu saradnju Konzervativne Partije a finansirana od strane Vestminster fondacije za razvoj demokratije (WFD).

Cilj konferencije je razvoj viještina političke komunikacije i razmišljanja mladih članova političkih partija koji su uzeli učešća u prezentacijama i debatama. Pored predstavnika podmlatka političkih partija desnog centra konferenciji su u ulozi predavača prisustvovale i značajne ličnosti iz javnog i političkog života Velike Britanije uključujući i političke savjetnike i konsultante. Oni su prenijeli svoja znanja i iskustva u vodjenju političke kampanje ali i upoznali učesnike skupa sa svojom biografijom, svojim idejama i  sugestijama. Na konferenciji je bilo razmjenje mišljenja i diskusije i o načinu razvoja političke strategije, efikasnosti u vodjenju političke kampanje, o ulozi i značaju medija u širenju političke poruke, kao i načinu komuikacije sa njima.

Učesnici konferencije su takodje bili u prilici da posjete centralu Konzervativne partije Velike Britanije kao i zgradu parlamenta gdje su imali neformalni susret sa parlamentarcima i drugim istaknutim zvaničnicima Konzervativne Partije.

 

Press služba PzP