Mreža žena PzP Pljevlja izabrala radni tim

Mreža Žena PzP Pljevlja
Mreža žena je izabrala radni tim koji će koordinisati poltičkim djelovanjem žena u okviru Pokreta za promjene u Pljevljima. Jednoglasnom odlukom za Predsjednicu je izabrana Marica Leković, diplomirani inzenjer rudarstva, a na njen predlog zamjenice Vanja Peruničiić i Jelena Laković.
 
Lekovićeva je ovom prilikom istakla da ekonomska zavisnost žene ostavlja prostor za njenu izloženost nasilju u porodici, sto ne izuzima ni zaposlene koje rade za minimalac, često i više od osam sati dnevno sedam dana u nedelji. Radeći u takvim uslovima,bez i jednog dana odmora u sedmici, ženi je otežano posvećivanje djeci, što ostavlja nesagledive posledice na porodicu i društvo.
 
Ovim putem, Mreža žena PzP – Pljevlja poziva na udruživanje sve sugrađanke koje imaju nedoumice ili probleme bilo koje vrste, da zajedničkim snagama pokušamo da ih rijesimo i pomognemo jedni drugima, s obzirom da vlast nema senzibiliteta, što je po ko zna koji put pokazano gaženjem Ustava od strane Vlade Crne Gore i uskraćivanjem majki za njihova stečena prava.