MEDOJEVIĆ: VIJESTI OPET PREVARILE ĐUKANOVIĆA; OBEĆALI RUŠENJE VLADE, PA IZNENADA ODUSTALI!

Nebojša Medojević
 
Đukanoviću slabe politički refleksi i sebi već drugi put dopušta teške blamaže na javnoj sceni.
Prvi put su mu vlasnici Vijesti i Krivi “čvrsto” obećali da ustoličenja Mitropolita Joanikija neće biti na Cetinju. Na osnovu tog “čvrstog obećanja" Đukanović je samouvjereno krenuo u organizaciju neprijavljenog i nezakonitog protesta na Cetinju. Naredio je punu mobilizaciju svih lidera DPS-a i pozvao svoje stare drugove iz Srbije da se proslavi “velika pobjeda”. Aktivisti ANTIFE su napravili filmski set za snimanje velike akcije otpora i proglašenje pobjede. Čivas i šampanjac je već bio dopremljen. Sve značajnije TV ekipe iz regiona i šire su bile na Cetinju. Očekivao se spektakl! Sve se baziralo na “čvrstom obećanju” vlasnika Vijesti i Krivog i Mickeja. I šta se onda desilo. Željko, Krivi i Mickej su izdali Mila. Kao i svakoga. Đukanović je naivno vjerovanje Željku i Krivome platio svojom žestokom kompromitacijom. Ključne međunarodne adrese ga od tada doživljavaju kao ekstremistu, spremnog da nasiljem ugrožavaju osnovna ljudska prava najveće vjerske zajednice na mirno održavanje vjerskog obreda u vjerskom objektu. DPS dobija etiketu ekstremističke, nasilne, terorističke organizacije koja ugrožava mir i stabilnost zemlje. Kakav danak naivnosti! Možda ga je Žeka navukao. Nevjerovatno da je Đukanović povjerovaoŽeljku Ivanoviću da je on spreman da realizuje bilo šta što bi moglo da predstavi bili kakav rizik za Žeku.
 
 
I umjesto da nauči nešto iz ove blamaže, a posebno da je osloniti se na Žekinu riječ, isto kao osloniti se na koru od banane, Đukanović za par mjeseci pada na novu podvalu vlasnika Vijesti.
 
Sad mu obećavaju da će jedan od poslanika URE glasati za pad Vlade sa opozicijom. Đukanović opet (zaista nevjerovatno) vjeruje “na riječ” Željku i opet kreće u javnu kampanju da “Vlada pada”, primitivno na tribini u Mojkovcu tjera Krivog “u ćošak do smjene”. Pokislio je da rasulo u svojoj vojsci i bježaniju od DPS-a, zaustavi lažnim junačenjem i širenjem euforije da se vraćaju na vlast. Opet, je isti “garant”.
 
I opet je Đukanović žestoko kažnjen i u Mojkovcu gdje je DPS izgubio 25% glasova, a posebno na Cetinju gdje je izgubio 45% glasova.
 
Ne znam kako ovo da saopštim Đukanoviću, ali Žeka te je opet nasukao. Jedan poslanik URE (kojeg ti je Žeka obećao) NEĆE glasati pad Vlade.
 
Još jedna blamaža Đukanovića. Zašto je pokretao pitanje povjerenja Krivoj Vladi, ako nije obezbjedio većinu?
Tri teška nokauta za tri mjeseca. Đukanović skupo plaća “povjerenje” koje ima u vlasnike Vijesti.
Tri puta su ga navukli na tanak led, javno izblamirali i politički diskreditovali i doveli u tešku poziciju.
Đukanović gubio oreol svemoćnog političara koji može da radi šta mu padne na pamet i koji će za sve svoje poteze imati podršku i razumijevanje međunarodnog faktora.
 
Čak i sa ovakvom njemu i DPS-u naklonjenoj Vladi, proces nestajanja DPS-a je nezaustavljiv. Istekao rok trajanja, zamor materijala, istrošene baterije….Kraj.
 
Sve dok je DF garant poštovanje izborne volje građana koji su 30.08.2020 glasali za demontažu Đukanovićevog režima, nestanak DPS-a, hapšenje lopova i povraćaj para opljačkanih od naroda i države, vlasnici Vijesti ne smiju da naprave i konačni korak ka izdaji.
 
Njihova ideja da stalno flertuje i ponekad spava sa DPS-om, a da ih DF mirno posmatra i podržava njihovu Vladu je neodrživa. I zato su predlozi DF demokratski, legitimni i izvode na čistinu namjere vlasnika Vijesti i njihovu opasnu, bolesnu i štetnu politiku prevara i izdaja.
 
Ili pošteni, demokratski, korektni i održivi dogovor ili vanredni izbori.
 
Nebojša Medojević
Predsjednik PzP