MEDOJEVIĆ: IZBORI SU JEDINO DEMOKRATSKO REŠENJE OVOG HAOSA; VLASNICI VIJESTI RAZARAJU POLITIČKI SISTEM I DEMOKRATIJU!

Nebojša Medojević
 
Bolesna ideja vlasnika Vijesti da sa 5,5% glasova upravlja zemljom dovela je do destrukcije političkog sistema i paralize najvažnijih institucija države. Opšti nered i bezvlašće i politika permanetnih prevara i izdaja, ugrožava stabilnost u državi u ustavni poredak. Ideja plutajuće većine, gdje će vlasnici Vijesti dnevno mijenjati parlamentarnu većinu u zavisnosti od teme ( i instrukcija spolja) je antiteza parlamentarne demokratije i uvodi zemlju u haos.
Ova politička prostitucija i poligamija je možda normalna i uobičajena u tim krugovima, ali je apsolutno neprihvatljiva i nanosi nepopravljivu štetu još nejakoj demokratiji u Crnoj Gori.
 
URA je kancerogena antidemokratska i anticrnogorska vještačka tvorevina, centara moći van Crne Gore i kao takva mora biti marginalizovana i izolovana od uticaja na donošenje važnih državnih odluka.
 
Ovo orgijanje na političkoj sceni i silovanje zdravog razuma i razaranje standardne političke scene, mora odmah biti zaustavljeno.
 
Vanredni izbori su sad postali neminovnost, za sve političke subjekte koji uočavaju ogromnu društvenu opasnost od nastavka ovog deformisanog i nekontrolisanog toka političkih procesa u Crnoj Gori.
 
Nebojša Medojević
Predsjednik PzP