MEDOJEVIĆ: VLADA IZBORNOG POVJERENJA I IZBORI!

Nebojša Medojević

Kriva Vlada nema politički legitimitet ni podršku Parlamentarne većine!

Od trenutka kada je Krivi formirao svoju izbornu listu za izbore u Nikšiću on je prestao da bude nestranačka ličnost i postao je političar. Samo tim političkim potezom prevario je DF, ali i Mitropolita Amfilohija koji je liderima DF-a tvrdio da je Krivokapić, univerzitetski profesor i vanstranačka ličnost.

 

I ne samo to, Krivi političar je na izborima u Nikšiću ušao u koaliciju sa Demokratskom Crnom Gorom i tako izdao izbornu listu na čijem je čelu bio na izborima 30.08.2020.

Formiranjem koalicije Krivog političara i Demokrata, Vlada je učestvovala na izborima u Nikšiću i podržala Demokrate koje u Parlamentu imaju samo 9 poslanika, a protiv DF-a koji u Parlamentu ima 20 poslanika.

Vlada je i javno i tajno podržala “svoju” listu a, Ministar finansija (naravno zbog finansija) je bio šef izbornog štaba koalicije Krivog i Alekse.

Već tada je bilo jasno da je Kriva Vlada izgubila politički legitimitet. Prevarila je 2/3 poslanika koji su je glasali, izdala birače koji su glasali listu ZBCG.

Već tada sam se zalagao za uskraćivanje povjerenja Vladi i razgovor sa parlamentarnom većinom o formiranju nove Vlade koja bi bila sastavljena u skladu sa voljom birača na izborima.

Politički je nelogično i štetno da DF podržava u Parlamentu Krivu Vladu koja sve svoje kapacitete koristi u političkoj borbi protiv DF-a.

Ukoliko Demokrate, koje su u tihoj koaliciji sa Krivim i URA, koja je dio Vlade, ne prihvate pošteni dogovor o novoj Vladi, DF je trebao da bojkotuje Krivi Vladu i da ne glasa ni za jedan njen predlog. Tako bi se stvorila kriza Parlamenta i onemogućio Aleksa da sa 9 poslanika ucjenjuje 26 poslanika koalicije ZBCG i sprečava neophodne reforme u demontaži DPS režima.

Ako Aleksa i Vijesti i dalje podržavaju Krivu Vladu i ne žele dogovor o novoj Vladi na bazi izbornog rezultata, treba rješavati političku krizu formiranjem Vlade izbornog povjerenja koja treba da uradi sledeće stvari:

1. Organizuje tradicionalni popis i očisti birački spisak od fantom birača

2. Postavi novi menadžment RTCG koji neće biti pod kontrolom nijedne partije, a posebno DPS-a

3. Izabere nezavisnog i nepristrasnog SDT-a koji će spriječiti izborne krađe i kupovinu birača u kampanjama

Parlamentarna većina treba da se dogovori o trajanju takve Vlade, ali ne duže od godinu dana, jer smo dovoljno dragocjenog vremena izgubili.

Ova neviđena politička prevara birača i izdaja je ostavila Krivu Vladu i bez zrnca političkog legitimiteta, a nakon smjene Leposavića i bez podrške u Parlamentu.

Zato su izbori jedino politički korektno i održivo rešenje.

Ostavka Krivoga bi doprinijela razrešenju krize, ali za ostavku treba imati prst obraza, čast i dostojanstvo, a Krivi to nema. Previše voli novac, koji je počeo da pristiže u ogromnim količinama. A to je njegova mjera državničke odgovornosti i lične časti.

 

Nebojša Medojević

Predsjednik PzP