MEDOJEVIĆ: SPRIJEČITI MEĐUNARODNU KRIMINALNU GRUPU DA TAJNO ZADUŽUJE ZEMLJU I OTUĐUJE DRŽAVNU IMOVINU!

Nebojša Medojević
 
Vlada još nije bila ni izabrana u Skupštini, a ,do tada, anonimni građanin Mickej Spajić je, uz znanje i koordinaciju sa Krivokapićem, formirao grupu finansijskih i pravnih mešetara i špekulanata, sa kojima je “tajno, ali organizovano”, protivustavno i nezakonito, bez odluke Vlade i Skupštine, zadužio građane Crne Gore za 750 mil EUR.
Već tada je bilo jasno da će ovaj dvojac Krivokapić&Spajić biti ozbiljna prijetnja po vitalne nacionalne interese i da su spremni da razore čitav sistem javnih finansija i ignorišu sva Ustavna, zakonska, institucionalna ograničenja i kontrolne mehanizme.
Uz pomoć savjetnika iz bivše Demokratske stranke iz Beograda, poznatih kao “žuti lopovi” koji su uništili i tu stranku i opljačkali Srbiju do koske, a koji sada donose najvažnije državne odluke o javnim finansijama, upravljanjem javnim preduzećima, zaduženjima, prodaji državne imovine, ovaj dvojac je formirao međunarodnu kriminalnu organizaciju sa ciljem sticanja višemilionskih profita na štetu interesa Crne Gore.
 
Najnovija akcija ove bande je pokušaj da se dug prema kineskoj EXIM banci za dionicu auto-puta, zamjeni za neki novi dug koji bi Vlada uzela, pod nepoznatim uslovima, od nepoznatih “kreditora” i bez odluke Skupštine.
 
Dug prema kineskoj EXIM banci je definisan Ugovorom o kreditu koji je usvojen u Skupštini i ne može se minenjati nikako osim da Vlada ponovo ispregovara sa EXIM bankom i eventualnim novim kreditorima oko uslova prenošenja kredita na treća lica. I taj Ugovor MORA ponovo biti proslijeđen Parlamentu na usvajanje.
 
Ministar traži da Skupština na njega prenese svoja ovlašćenja i da on sa svojom ekipom ugovara uslove i da se o tome Skupština više ne izjašnjava.
 
Ovi Vladu treba što prije rušiti jer predstavlja opasnost po vitalne interese građana i države. Vlada švercera i finansijskih špekulanata je ogromni rizik i treba odmah da bude smjenjena.
 
Politički je neshvatljivo da se glasa zakon o budžetu u kojem su predložena protivustavna i protivzakonita rješenja koja otvaraju mogućnost teškog organizovanog kriminala i visoke korupcije.
 
Da imamo nazavisno i profesionalno patriotsko tužilaštvo, Spajić bi danas već bio u Spužu.
 
Nebojša Medojević
Predsjednik PzP