Mreža mladih PzP: Milić pretvorio SNP u "društvo za trgovinu i glasačke usluge"

MMP

Teško da se može pasti niže od dna na koje je sam sebe juče sunovratio Srđan Milić.

Srđan Milić je juče brutalno lagao da mu je sestra ubijenog inspektora Šćekića rekla da treba podržati sudiju Stankovića za funkciju VDT. Pošto je g-đa Šćekić danas oštro demantovala te Milićeve tvrdnje, mladi PZP-a očekuju od Srđana Milića da makar javno prizna da je juče lagao i da se izvini porodici Šćekić. To sigurno neće povratiti politički kredibilitet predsjednika SNP-a, jer je taj kredibilitet odavno proćerdan, ali će pokazati da kod građanina Milića postoji još neka mrva dostojanstva.

Predsjednik SNP-a je juče brutalno lagao crnogorsku javnost, nebi li nekako opravdao svoju najnoviju trgovinu sa mafijom. Ne ustežuči se da bezočno zloupotrijebi tragediju porodice Šćekić, Srđan Milić je juče pokazao da je, kroz sve ove godine trgovanja sa režimom, postao potpuno isti kao njegov dugogodišnji partner, Milo Đukanović.

Udomljavajući Pešića, Božovića, Ćorića, Laloševića, Šljivančanina, i mnoge druge sitne i krupne čelnike SNP-a, Srđan Milić je jednu nekada opozicionu partiju pretvorio u društvo za trgovinu i glasačke usluge. Zahvaljujući Milićevim trgovinama sa mafijom, Crna Gora se danas nalazi u tragičnoj poziciji – sa “reformisanom Vesnom Medenicom” na čelu Vrhovnog suda, sa katastrofalnim Sudskim Savjetom, sa nikad gorim Ustavnim sudom, sa impotentnom revizorskom institucijom, sa DIK-om koji legitimiše režimske krađe, i sa Centralnom bankom koja je odavno pretvorena u računovodstvo porodice Đukanović. A da nas nijesu pritiskali Evropa i SAD, i Policijom bi još uvijek upravljao Veselin Veljović, kojega je ne tako davno Srđan Milić hvalio i snažno podržavao.

Zbog svega navedenoga, mladi PzP-a ne očekuju da će se SNP-a pridružiti Pokretu, DF-u i predsjedniku Medojeviću, u prvim redovima borbe protiv mafije. To ne očekujemo dok god na čelu SNP-a sjede trgovci sa mafijom, koji su spremni da, poput Milića juče, zloupotrijebe čak i ljudsku nesreću za sitne sopstvene interese. Ali ih ipak pozivamo da nas makar ne napadaju nesojski s leđa, ako već neće da nam se pridruže u borbi protiv mafije.

A šefa SNP-a, g.Milića, pozivamo da otvori tviter nalog, nije to toliko teško, mi ćemo mu objasniti postupak. I da sve što želi da kaže našem predsjedniku Medojeviću – kaže to direktno i argumentovano, i uputi predsjedniku Medojeviću lično, online. Naravno, pod uslovom da uspije da pronađe makar jedan argument kojim će objasniti svoj jučerašnji politički i ljudski sunovrat.

 

Mreža mladih Pokreta za Promjene (MMP)