MMP Bijelo Polje: DPS manipuliše mladima u Bijelom Polju, dali im i žurku sa Jadrankom Barjaktarević

Bijelo Polje

Mladi u Bijelom Polju su prepušteni ulici, a pred izbore Demokratskoj partiji socijalista DPS. Tada postaju lak plijen za manipulacije vladajuće elite, kazao je Danijel Adžić, koordinator mladih Demokratskog fronta DF Bijelo Polje i predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene PzP u tom gradu.

 

“Da je u Crnoj Gori zaista vidljiva kriza morala kao i prisustvo destruktivnih pojava svjedoče i poslednja dešavanja na sjeveru zemlje, tačnije u Bijelom Polju, uoči lokalnih izbora 25.maja. Bijelo Polje, nekada grad sa uspješnim fabrikama i razvijenom privredom, danas je grad sa najvećom stopom nezaposlenosti u Crnoj Gori, posebno izraženoj kod mladih. Mladi u Bijelom Polju su prepušteni ulici, a pred izbore DPS-u. Tada postaju lak plijen za manipulacije vladajuće elite“, kazao je Adžić.

Kako je istakao, period od mjesec dana izborne kampanje je u stvari i jedini odrađen mjesec mladih Bjelopoljaca u toku godine, koji im se ipak neće uračunati u radni staž.

"Zarade tada mladi po koju dnevnicu, ali ima i onih koji volontiraju DPS-u u kampanji, ali ne svojom voljom, već ucjenama da nikada neće naći posao. Među mladima je ukorijenjeno mišljenje da samo poslušnošću i odanošću vladajućoj partiji diploma može biti isplativa. Naučena bespomoćnost kao i nedostatak građanske hrabrosti mladih vlast koristi za nametanje poslušnosti zarad ličnih interesa partijskih činovnika“, rekao je Adžić.

Tako vladajuća partija, dodaje on, najviše prostora za manipulacije ima kod pripravnika koje najlakše i ucjenjuje.

"Obično se mladi pripravnici, kojih je najviše u Opštini, a koji očajnički žele da zasnuju radni odnos učlanjuju u Savjet mladih DPS-a, smatrajući da će tako dobiti rješenje za stalan posao. Na žalost, bivaju izigrani. Zna vladajuća partija da je sirotinjom najlakše manipulisati i da je nuždanog čovjeka, a takvih je mnogo najlakše kontrolisati, znaju da je takve ljude najlakše zadovoljiti, pa tako i ovu predizbornu kampanju DPS vodi oprobanim receptom, a to su ucjene i lažna obećanja. Biće za mlade aktiviste i zabave, prijuštiće im mentori "hljeba i igara" i na taj način motivisati marionete partijskih interesa da ulože maksimalan trud u kampanji i doprinesu rezultatu DPS-a“, istrakao je Adžić. 

Tako je, tvrdi on, mladim DPS-a već organizovana velika žurka u jednom bjelopoljskom restoranu, gdje ih je kao zvijezda većeri zabavljala estradna umjetnica Jadranka Bajraktarević.

"Bila je to vjerovatno nezaboravna noć za te mlade ljude, od kojih je većina suočena sa neizvjesnom budućnošću, jer na žalost samo trenutno služe kao marionete vlastodršcima kojima očigledno nije u interesu prosperitet mladih ljudi, već opstanak na vlasti. Mi, mladi DF-a, umjesto Grandovih i Pinkovih pjevača, mladima ćemo ponuditi veće mogućnosti za zapošljavanje i otpočinjanje profesionalne karijere u svom gradu kako bi spriječili odliv mladih intelektualaca sa sjevera Crne Gore. Želimo da ulažemo novac i energiju u obrazovanje, ali i znanja koja stičemo tokom školovanja da upotrijebimo na pravi način“, poručio je Adžić.

On, kako je naglasio, želi manje nepotizma u zapošljavanju.

"Hoćemo diplome koje će biti svjedočanstvo znanja, potrebnih poslodavcima, odnosno korisnih za otpočinjanje predzetničkih ideja u našem gradu. Mladi u Crnoj Gori suočavaju se sa činjenicom da je “neizvjesnost jedina izvjesnost”. Treba nam konačno jasna ekonomska razvojna politika, duboka mentalitetska promjena društva, da napredak ne dolazi sneba, već je proizvod, efikasnog i inovativnog rada. Zato ovim putem pozivamo sve mlade ljude da se istrgnu iz kandži ove odnarođene vlasti i da svi zajedno sa DF-om učestvujemo u borbi za konačno oslobođenje mladog čovjeka i jednog prelijepog i bogatog grada, grada različitosti i sloge, kao što je Bijelo Polje“, zaključio je Adžić.