Saopštenje povodom poziva mladih LP-a za formiranje „Foruma mladih političkih partija"

Nikola Bajcetic

Mreža mladih PzP-a (MMP) se od samog svog osnivanja uvijek zalagala za promovisanje društvenog dijaloga i demokratskog sučeljavanje stavova. Takodje, mi od svog osnivanja baštinimo građanske I evroatlantske vrijednosti, i veoma smo spremni da svoja već značajna iskustva prenesemo i drugima. A za uspjeh nečega takvoga potrebna su jasna polazišta sagovornika, osnovno saglasje oko temeljnih demokratskih vrijednosti, i elementarna politička ozbiljnost. Naravno, ukoliko prethodno prihvatimo da iza javnih medijskih poziva zaista I postoje političke organizacije koje te pozive upućuju.

Zato mi predlažemo da inicijator, koji se imenuje kao “mladi LP-a”, prethodno realizuje svoju inicijativu sa svojim koalicionim partnerima -mladima DPS-a i mladima Narodne stranke. Vjerujemo da će biti jako interesantno posmatrati usaglašavanje njihovih međusobnih stavova oko, npr. NATO-a, koji je sad jedna od glavnih tema i sve izraženija u agendama građana CG. Pa kada se usaglase, predlažemo im da nam se tada jave. U tim pitanjima mi im možemo prilično pomoći.

Nikola Bajčetić, Predsjednik MMP