Regionalna škola mladih desnog centra

Učesnici regionalne škole mladih desnog centra

U Sarajevu je tokom vikenda održana regionalna škola mladih desnog centra u organizaciji Nacionalnog Demokratskog Instituta (NDI) i Političke Akademije SDA. Ispred Mreže mladih Pokreta za promjene (MMP) učestvovao je Danijel Adžić, Koordinator MMP  Bijelo Polje.

Konferencija je bila posvećena izgradnji kapaciteta, izradi politika za zapošljavanje, jačanju regionalne saradnje i zajedničkom pristupu EU. 

 

Tokom 2013. godine učesnici su aktivno radili na istraživanjima i izradi politika za zapošljavanje i otvaranje novih radnih mjesta, što je definisano kao najveći prioritet u svim zemljama regiona. Krajnji cilj ovog procesa, koji se sastojao od dva zadatka (analiza problema i načini rješavanja tog problema), mentorstva i dva modula treninga, jeste da svaki učesnik Regionalne škole ima dobro osmišljenu i napisanu prvu verziju programske politike. Nakon toga, učesnici će nadalje dorađivati svoje politike, činiti ih korisnom za svoju stranku i građane, te raditi na tome da to bude prihvaćeno i realizovano kao zvanična politku za rješavanje konkretnog problema

 

Press služba PZP