Mreža mladih PzP i Unija mladih URS mogu i moraju više sarađivati u budućim projektima

Bajcetic sa mladima URS-a

Novoizabrani predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene (MMP, Crna Gora), Nikola Bajčetić, posjetio je Beograd u subotu 26. oktobra i sastao se članovima Uprave Unije mladih Ujedinjenih regiona Srbije (UM URS).

Posjeta Bajčetića Beogradu i sastanak sa liderima UM URS, produkt je višegodišnje međunarodne saradnje dvije sestrinske organizacije, obzirom na činjenicu da je predsjednik PzP, Nebojša Medojević, jedan od osnivača G17 PLUS. Pomenuti sastanak je dio međunarodne kampanje UM URS, koja ima za cilj efikasniju regionalnu saradnju na poljima kampanja i edukacija, kroz buduće projekte. Tokom razgovora je pruzena podrška MMP-a mladim liderima URS, u naporima za decentralizaciju i regionalizaciju Srbije.

Bajčetić je podrzao napore URS na putu Srbije ka EU, prije svega kroz članstvo URS u Evropskoj narodnoj partiji (EPP), ali i kroz rad URS na pitanjima EU integracija kroz dosadašnje učešće u Vladi republike Srbije i radu poslaničke grupe. Pored navedenih tema, razgovaralo se i o problemu nezaposlenosti mladih.