Hobiti

Arsenije Lalatović

Od nevolje babu vode, kad djevojku ne naode... Šta reći o političkim licemjerima koji u kampanji čašćavaju jedni druge sa epitetima koje ni pas s maslom ne bi progutao? Politički bezkičmenjaci imaju samo jedan cilj a to je očuvanje  vlasti! Da  vodeća stranka u vlasti nema ideologiju, kao i da se sva njena ideologija, svodi na očuvanje gole vlasti, a time i sopstvene kože i vrapcima na grani je jasno. Oni su svjesni da ih jednog vedrog dana čeka put u Kinšasu. Sve u svoje vrijeme!

 

Posebnu pažnju zaslužuje partija, koja se lažno predstavlja kao opozicija u poziciji. Došlo je vrijeme da se otvore karte! Ne treba zaboraviti da koalicija kojoj pripadaju socijal-demokrate u Glavnom gradu, glasove da je dobila ne na platformi koaliranja sa šerifom od Mareze, već na dijametralno suprotnim stavovima.

Očigledno ova gospoda ne želi demokratizaciju Crne Gore! Ne žele promjene! Pojavljivanje iz naftalina političkog hobita, alijas potpredsjednika spavača jasan je signal javnosti, što je po srijedi? Ovakvi malignitet, vjerujem ostaviće nesagledive posledice i po demokratiju, kao i partiju u kojoj ovaj spavač drijema.

U Nikšiću je došlo do političke korupcije. Ipak, ne smije se zaboraviti, iako su pregovori dugo trajali da se opozicija dogovorila. Sklopila sporazum! Međutim zahvaljujući udbaškim elementima kao i neiskustvu Pozitivne Crne Gore, došlo je do političke korupcije, (otimačine) koja je za proizvod imala prekrajanje izborne volje i raspisivanje novih izbora. U Podgorici je "ćesa"starog svata i ministra  u pitanju. Evo, koliko prođe vremena, a dogovora još nema?

Ipak, Demokratski front je pružio ruku... Još nije kasno da se pokrene točak promjena! Ostaje samo dilema da li će socijal-demokrate pobijediti politički hobititet u svojim redovima ili će to biti za njih nemoguća misija. Čini mi se da je ovo drugo nažalost realnije!

Arsenije LALATOVIĆ, član GO PzP-a, odbornik DF-a