Za ozdravljenje Berana

Arsenije Lalatovic

Kraj izvora dva putića... U Beranama uprkos korupciji, partijskim zapošljavanjima, ucjenama, prisili, većina građana rekla je veliko NE, garnituri koja je uspjela da od grada na Limu ostane prepoznatljiva po progonu svojih građana kao i po smetlištu na Vasovim vodama! Ostaje uvjerenje da će nadležne instutucije ustvrditi činjenično stanje, a ako se utvrdi krivično-pravna odgovornost onda ni „Kinšasa“ nije daleko. Tanka je nit od sjaja do očaja. Javnost očekuje procesuiranje i onih koji daju i onih koji primaju mito. Nastavak „Snimka“ je dokaz da „ribarenje“ ljudskim dušama ima kontinuitet! Dokle?

Ko vjeruje u basne i bajke taj vjeruje kada Tarzan kaže „ da su najviše zadovoljni činjenicom da su nastavili sa rastom podrške“. Zaboravlja li dotični ribar ljudskih duša koliko je podijelio novaca? Ako laže koza, ne laže rog? Valjda su platni spiskovi korpus delikt? Ako je politika etička kategorija, onda ovakvi postupci oličeni u trgovini i kupovini ljudskih duša su njen pandam. I domaćoj i međunarodnoj javnosti je jasno da partija eks ministra raste uz lop-šoping metode... A ide i eks – ministru! Doći će vrijeme da svoja djela i svoje dileme objašnjava pred nadležnim institucijama. Sve u svoj fakat! Pokoljenja djela pamte! Neće zaboraviti, ne boj se partijski direktore! Dvadeset, trideset, pedeset? Eura, jel? Puna kapa, zar ne?

Javni servis da je „minut-dva“ servis servilne vlasti pokazao je u nedjelju veče. Interesantno da „informativni“ Dnevnik je počeo sa satom i dvadeset minuta oprošćenja. Zanimljivo da ni na kajron traci od dvadeset časova javnost nije upoznata, sa procentom izlaznosti kao ni sa rezultatima, pa makar i nezvaničnim. Emisiju „Okvir“ emituju snimljenu u terminu Dnevnika, pod izgovorom da je studijska oprema u Beranama. Smijurija! Duže je putovala vijest iz Berana, nego autobus na istoj relaciji.  Uostalom oni su partijski trojanci, koji parazitiraju iz džepova svih građana.

A sad adio... Dolazi vrijeme u kojem „ko bi doli sad je gori“. Nijesu pomogli ni bus market partije i partijice koje su po običaju pomagalo vlasti. Uostalom UDBA  nekom je usud a nekome SUDBA. Valja se prisjetiti Nikšićke otimačine! I drugih sličnih nepočinstava. Ipak, dolazi vrijeme za ozdravljenje... A za viruse penicilin, pravo iz Berana!

Arsenije LALATOVIĆ, član GO PZP, odbornik DF u SO Nikšić