Duško nejaki

Đukanović je na prethodnim parlamentarnim izborima, kada je shvatio da je ostao bez koalicionog kapaciteta i da ce opozicija formirati prvu Vladu bez DPS, odlučio da svoj režim brani svim sredstvima. Sa svojim najbližim saradnicima, među kojima je bio i Marković, u jednoj privatnoj kući na Karuču, napravljen je plan, da se ni po koji cijenu ne dopusti pobjeda opozicije. Tu je razrađen plan incidenata pri kraju izbornoh dana, napade na TV Pink i sjediste DPS od strane huligana saradnika ANB i policije u majcama DF i sa srpskim zastavama. Trebalo je tada pohapsiti lidere DF, a bilo je i predloga da nas likvidiraju, uvesti vanredno stanje i zabraniti DF.


Da se ne zaboravi

Bivši premijer je vrlo često koristio frazu : "Crna Gora, ko Monako".Ta njegova percepcija je kod građana u crnogorskim uslovima življenja izazivala čuđenje i navodila je na pomisao da bivši premijer nema direktnog kontakta sa surovom crnogorskom stvarnošću.

Zapravo naš doživljaj njegove formulacije je bio pogrešan, jer  i ta njegova percepcija je bila još jedna prevara. To je bila samo dobra kamuflaža kako bi se prikrili socijalni i ekonomski  problemi, a umjesto njih servirane su nam u zlatnoj oblandi zavijene priče o velikim ‘uspjesima’ poput Porto Montenegra koji građani sa podsmjehom nazivaju I porno Montenegro zbog svih dešavanja u toj superluksuznoj marini za par privilegovanih bogataša, koji ne žale pare kako bi organizovali skupe orgije o kojima bruji cio region.


"Posejdon" - 10 godina poslije

Dan kada se slavi desetogodišnjica obnavljanja suverenosti Crne Gore, veče koncerata širom države i centralne proslave na Trgu republike . Odabranih 600 zvanica prisustvuje ceremoniji u Podgorici, prethodno prošavši kroz tri bezbejedonosna prstena. Nema mjestra za građane, koji su se prije deset godina na ovaj dan, nalazili na ovom istom trgu. Šta će im? Tada su im završili posao za projekciju koju i dalje sprovode. Neka je odabranima, njihovim porodicama i kumovima vječna Crna Gora.


Burić: Maglovito u Nikšiću

Magla se spustila na grad I kišica rominja . Učinila je veliku uslugu komunalcima, odnese snijeg I debele naslage leda. Usluga budućoj vlasti  jer će Opština zapamtiti dobro polomljene noge ,ruke ,kukove. Radovaće se I fudbaleri drugoligaša Čelika jer neće biti leda na terenu , moći će da treniraju bez bojazni  da će sa terena izaći na nosilima.

Nije to toliko važno , prioritet je zimski prelazni rok . Transfer zvijezda ovog prelaznog roka je svakako Đoko Krivokapić, dosadašnji potpredsjednik Opštine Nikšić, biće na čelu Borda direktora  EPCG.

Ne zaboravlja se mukotrpan rad u Prvoj banci ,Opštini, predizbornoj kampanji. Stižu zaslužene nagrade  I navodno pranje ruku od odgovornosti za dešavanja u gradu. Dug Opštine premašuje 40 miliona eura , ali za sada smo izašli iz temperaturnog minusa  pa nam je nekako  lakše.