Mreža žena PzP: Odakle novac Đurđini Marović?

Mreža žena PzP

U situaciji kada većina građana Crne Gore jedva sastavlja kraj sa krajem, kao grom iz vedra neba nas je dočekala vijest o nevjerovatnom bogatstvu supruge funkcionera DPS Svetozara Marovića – Đorđine, brižljivo uskladištenih na računu u Švajcarskoj.

Izgleda da  se u  Crnoj Gori odavno niko više ne uzrujava zbog basnoslovnih cifara koje ‘mladi I lijepi’ kao I njihovi potomci I bračni drugovi imaju I sa kojima raspolažu. Niko ni ne pomišlja da ispita činjenicu odakle taj novac, jer nije u pitanju par stotina eura, već ni manje ni više nego 3,8 miliona eura. Cijelo jedno porodilište, ili vrtić, ili narodna kuhinja koja bi mogla sa tim sredstvima da radi nekoliko godina.

I dok se propagira politika stezanja kaiša, jer je tzv. Balkanski tigar krepao, samo mu još niko nije rekao, isti ti koji su doveli do ovakvog ponižavajućeg stanja u zemlji- ponižavajućeg za obične građane- uživaju u luksuzu I zapošljavaju svoju djecu stvarajući od ovog komada zemlje privatnu državu.

Mi u PzP smo odavno upozoravali na činjenicu da se u Budvi pere novac I da su u mutne rabote upleteni porodica Marović, sa sve bližim I daljim članovima, te da se ispita porijeklo tog bogatstva.  U nekoj normalnoj zemlji bi samo ovo bilo dovoljno da se pokrene talas protesta, nezaustavljivog građanskog bunta koji više nema nikakvu alternativu.

Mreža žena Pokreta za Promjene