Pavlović: Kupovina automobila vrhunac komedije apsurda Raška Konjevića

Iva Pavlović

Najavljena kupovina 146 vozila marke opel za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova je vrhunac komedije apsurda koju nam u posljednje vrijeme priređuje ministar Raško Konjević, ocijenili su u Mreži žena Pokreta za promjene PzP.

Podsjećamo, MUP će uskoro potpisati ugovor vrijedan skoro dva miliona eura sa Konzorciju mom "Slizing" i "Osmanagić" oko kupovine 146 automobila marke "opel astra" 1,6 dizel. 

"U trenutku kada je opšta bezbijednost ugrožena podmetanjem bombi u sred bijela dana u neposrednoj blizini dječijih igrališta, javnosti se baca prašina u oči ljutnjom zbog nepoštovanja forme slanja poziva , jer zaboga  Ministar Konjević nije dobio odgovor na pitanje : A gdje je pečat“, kazala je Iva Pavlović iz Mreže žena PzP-a.

Ona je istakla da je Mreža žena PzP-a prije nekoliko mjeseci upozoravala na, kako je rekal, katasrofalnu situaciju, te da je pozvala ministra Konjevića da učini nešto ili da podnese ostavku. 

„Naravno, nije uradio ni jedno ni drugo. Ali zato je odlučeno da se izdvoji 1.850.550 eura za nabavku novih vozila. Nije to znak da će policija napokon početi da radi svoj posao, sva je prilika da će ta vozila koristiti da se udobnije voze do Žabljaka i mora o našem trošku“, naglasila je Pavlović. 

Prema njenim riječima, ovaj novac je bilo svrsishodnije utrošiti za nabavku nedostajućih ljekova.  

"Ako su građani  već prinuđeni iz svojih prihoda da izdvajaju za zdravstveno i socijalno, valjda je logično da za svoj novac mogu i da se liječe. Iako nisu pripadnici MUP-a“, zaključila je Pavlović.