Seminar Mreže žena PzP: Razmjena iskustava i dalja saradnja

Sa seminara Mreže žena PzP

Predstavnice Mreže žena Pokreta za promjene učestvovale su na dvodnevnom seminaru u organizaciji Britanske Konzervativne partije održanom u Rafailovićima minulog vikenda.

Nakon kraćeg upoznavanja sa dosadašnjim aktivnostima Mreže žena u proteklom periodu, predavačice Rachel Stone i Fiona Bulmer su predstavile aktivistkinjama Mreže žena principe Konzervativne partije.

Konzervativna ideologija je jedna od najstarijih političkih ideologija na svijetu, i često je pogrešno interpretirana i dovođena u istu ravan sa ekonomskim liberalizmom što je pogrešna interpretacija. Iako u svom nazivu ima conserve što znači sačuvati, to ne znači da se konzervativne partije protive reformama, već naprotiv prihvatanje noviteta sprovode vrlo pažljivo i odlučno.

Teme na seminaru su obuhvatale i institucije i vladavinu prava, ograničenu državu i slobodno tržište.

Seminar je pohađalo 20 žena iz cijele Crne Gore, a nakon razmijene ideja dogovorena je i dalja saradnja.

Rachel Stone je šefica kabineta evropskog poslanika Syed Kemalla, i ima ogromno iskustvo u vođenju kampanja, a radila je i u BBC edukativnom centru u Bristolu.

Fiona Bulmer je dugogodišnja aktivistkinja Konzervativne partije Velike Britanije, sa bogatim radnim i političkim iskustvom. Trenutno je predsjedavajuća u Chipping Barnet Conservative Association. 

 

Press služba PzP