Saopštenje Mreže žena PzP-a povodom nezapamćene medijske harange koja se ovih dana vodi protiv Vanje Ćalović

Vanja Ćalović

Nezapamćena  medijska haranga koja se u posljednje vrijeme vodi protiv Vanje Ćalović, aktivistkinje NVO sektora, borca za pravnu i pravedniju državu Crnu Goru dotakla je samo dno društvenog taloga. Ljudi iz dnevnog  tabloida , koji se još potpisuju i kao novinari nisu ništa drugo  nego  besramne individue koje  ne mogu da skupe hrabrosti i da zastanu i bar  jedan sekund razmisle o onome što čine.

 

Ne čudi nas što njihovi nalogodavci oličeni prije svega u šefu kriminogenog režima pokušavaju na sve načine da diskredituju svoje dosljedne protivnike, kao što ne sumnjamo ni to da je ovu kampanju planiraju već punih godinu dana , a sve u cilju produžavanja agonije ostanka i opstanka na vlasti.

Čudi nas činjenica da je neko, bilo ko ko ima dva grama zdrave pameti pristao da učestvuje u tome i postane  dosljedni branitelj mafijaško korupcionaške vlasti. Još više čudi to što su na ovaj način svojim činjenjem ili bolje rečeno nečinjenjem pogazili sve standarde novinarske profesije .

Mi kao Mreža žena dajemo punu podršku Vanji Ćalović, i pridružujemo se javno podršci, jer nećemo i  ne smijemo dozvoliti da ovo postane  društveno prihvatljiv manir koji propagiraju domaći vlastodršci. Za sada je najlakše zgaziti ženu, išutirati je, vući je po blatu, samo zato da bi se zadovoljili najprizemniji porivi  ostanka na vlasti.  

Ali osjećaju i oni da je njihovo vrijeme prošlo, jer  ovo je bio potez očajnika koji se batrga a svjestan je da je njegovo vrijeme prošlo. Kao što će proći i vrijeme njihovih medijskih poslušnika

 

Dr Branka Bošnjak

Mreža žena PzP