Pavlović: Marković da kaže može li stati na put ovom ludilu

Iva Pavlović

Dražen Medojević, branilac Ive Pavlović je kazao da je hapšenje Pavlovićeve primjer surove prakse Specijalnog tužioca u kojem se osobe okrivljuju bez ikakvog osnova.

"Da li ima iko u ovoj zemlji da iskontroliše rad Specijalnog tužioca?" kazao je on, ukazujući da je put kojim Crna Gora ide "u suprotnosti sa praksom u ozbiljim demokratskim zemljama kojima težimo."

Kako je rekao, njegov utisak je da je Pavlovićeva uhapšena samo zato što je bila zaposlena u Pokretu za promjene i aktivno učestvovala u kampanji Demokratskog fronta.

 "Svi građani gube opštu pravnu sigurnost i svi mogu biti izloženi ovim i sličnim progonima," zaključio je Medojević.

Dražen Medojević

Iva Pavlović, koja se pridružila obraćanju medijima, kazala je da od aprila ove godine i zvanično nije članica Pokreta za promjene, ali da je ponosna što je bila dio stranke i DF-a.

"Ponosna sam što sam bila saborac časnim i poštenim ljudima koji su uložili trud i napor da se dogode neke promjene u zemlji. Ja sam se cijelog života borila za državu Crnu Goru i danas sam se osjetila poraženom kada su me kao kriminalca uveli kod tužiteljke," rekla je Pavlovićeva.

Kako je kazala, današnje hapšenje je samo potvrda specijalnog rata koji se vodi protiv DF-a, i ukazala da se Specijalni tužilac "prevario" ukoliko smatra da je ona ta koja će "potkazati svoje kolege".

"Ako već postoji neka vlast u ovoj državi koja ima legitimitet, zamolila bih premijera da pročita moj iskaz, kaže šta misli o njemu i kaže da li može stati na put ovom ludilu," zaključila je Pavlovićeva.