Kojičić pozvao Radonjića da objasni zašto ne želi samostalu opštinu

Aleksandar Saša Kojičić

Predsjednik gradske opštine Golubovci Dušan Radonjić  ocijenio je da izgradnja kolektora spašava a ne ugrožava Zetu, mada bi volio da je lokacija gdje će se graditi  „malo više ka gradu“.

Radonjić je tokom rasprave o Programu rada Skupštine gradske opštine Golubovci za 2017.godinu, kazao da „svi treba da budemo za kolektor i da molimo Glavni grad da što prije krene u tu priču“.

Predstavnici opozicije su  negodovali, navodeći da Zeta od izgradnje kolektora neće imati koristi. 

Aleksandar Kojičić odbornik Pokreta za Promjene i DF-a je kazao da će ta partija zatražiti održavanje posebne sjednice na kojoj će se raspravljati o konusultativnom referendumu za samostalnu opštinu Golubovci. Tada će, kako je kazao, Radonjić moći da objasni zašto ne želi samostalnu opštinu.

„Što se vas tiče, vaše mjesto nije poljuljano iz velikih razloga pristupanja NATO paktu, zato što mi nemamo ni vojsku, ni tehniku, ali imamo ljude kao vas, koji gdje god ih pošaljete sve unište... Vi i vaše kolege ste ekonomska termonuklearna bomba“, kazao je Kojičić, obraćajući se Radonjiću.

Radonjić je odgovorio da mu na toj sjednici dostave dokaze , kojima će potkrijepiti da Zeta ima resurse da bude samostalna, navodeći da zna da te dokaze nemaju.