Pavlović: Stanišić galamom skreće pažnju

Koca Pavlovic

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Koča Pavlović kazao je da su optužbe poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Obrada Stanišića, da je on kao predsjednik Anketnog odbora za rasvjetljavanje afere “Snimak” zloupotrijebio položaj i pečat tog odbora, “kao i obično bez osnova”.

 

“Kolega Stanišić kao i obično priča bez osnova. Valjda je dobio zaduženje da galami o nekakvim zloupotrebama ne bi li se skrenula pažnja sa lažnih svjedočenja njegovih partijskih drugova, sa rebalansa budžeta i PDV-a”, kazao je Pavlović “Vijestima”.

Pavlović je ocijenio da je njegov kolega iz Anketnog odbora opet neozbiljan i neinformisan: “Da je elementarno ozbiljan, poslanik Stanišić bi u Arhivi Skupštine pogledao i vidio da sam dostavio 105 zahtjeva za dostavljanje informacija a ne 500 kako on tvrdi”.

“Da ga zaista zanima rasvjetljavanje afere “Snimak”, on se ne bi borio iz petnih žila da mi onemogući da koristim moje ustavno i zakonsko pravo da kao poslanik i član Anketnog odbora, i konačno kao predsjednik tog tijela zatražim od nadležnih da mi dostave podatke”, kazao je Pavlović.

On je naglasio da se Stanišić uzalud trudi da opstruira rad Odbora i njega kao predsjednika. “Njegove partijske kolege iz afere “Snimak” će morati da snose političke, a neki od njih i krivične konsekvence”, zaključio je Pavlović.