Bošnjak: Službenike Skupštine CG ne treba stumulisati na ovaj način

Poslanica Demokratskog fronta (DF), Branka Bošnjak kaže da pojedini zaposleni u Skupštini koji rade pošteno i profesionalno svoj posao treba da budu stimulisani, ali da se “to ne radi na ovaj način”.

“Dodijeljena su ogromna sredstva, a da nije bilo javnog oglašavanja. Mnogi zaposleni u Skupštini nijesu znali za ovo, što je sramota. Navodno se sredstva od 300.000 eura dodijeljena za poboljšanje uslova stanovanja, a sigurna sam da nije rađena procjena u kakvim uslovima ovih 45-ro ljudi živi, jer su svima dodijeljene zaokružene cifre, a znam da većina njih i nema stan na svoje ime, tako da nisu mogli dobiti pare za poboljšanje nečega čega nemaju”, istakla je Bošnjak za “Vijesti”.


Odgođeno suđenje Medojeviću, Nikoliću i aktivistima DF-a

Suđenje lideru lideru PZP-a Nebojši Medojeviću, biznismenu Momiru Nikoliću i grupi aktivista DF-a koji su osumnjičeni da su prali novac, odgođeno je za 27.jun nakon što su advokati odbrane objelodanili da je drugooptuženi u ovom slučaju Nikolić u aprilu saslušan pred Specijalnim tužilaštvom zbog sumnje da je počinio krivično djelo utaje poreza i doprinosa. 

Advokati su naglasili da su u obavezi da čuvaju službenu tajnu ali su ipak ukazali Sudu da je činjenično stanje tih spisa identično sa onima koji se nalaze u ovom predmeta zbog čega su predložili Sudu njihovo pribavljanje.


Sud: Policajci su zlostavljali Bajčetića dok su uklanjali šatore

Član Predsjedništva Pokreta za promjene Nikola Bajčetić dobiće odštetu od 3.500 eura zbog povreda koje je zadobio od pripadnika policije 17. oktobra 2015. godine, kada su uklanjani šatori DF-a na jednom od protesta.

To je prvostepena presuda sudije podgoričkog Osnovnog suda Veljka Radovanovića koji je djelimično usvojio tužbeni zahtjev Bajčetića, pa mu je umjesto traženih 6.300 eura na ime pretrpljenih fizičkih bolova, pretrpljenog straha i na ime duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda, dosudio nematerijalnu štetu od 3.500 eura.


Bajčetić: Tužioci i sudije će odgovarati za nedjela

Član Predsjedništva Pokreta za promjene Nikola Bajčetić saslušan je juče u svojstvu svjedoka u istrazi navodnog pranja novca pred parlamentarne izbore 2016. godine.

Nakon izlaska iz Specijalnog državnog tužilaštva, Bajčetić je “Vijestima” rekao da to doživljava kao nastavak političkog progona DF-a i PzP-a.

"Gdje se pod pritiskom tužilaštva pokušava stvoriti otpužnica za krivično djelo koje ne postoji. Zna se dobro ko u Crnoj Gori može da pere novac i da stvara kriminalnu organizaciju i uz čije aminovanje se to radi. Kao što je razbijena optužnica za navodni državni udar pred tužilaštvom, očekujem da će se vrlo brzo pokazati i o kakvoj se zapravo farsi radi kad je slučaj pranja novca u pitanju. Svi koji učestvuju u toj farsi i progonu DF-a - od tužilaca do sudija, moraju da znaju da će u Crnoj Gori vrlo brzo doći do smjene vlasti i da će svi krivično odgovarati zbog svojih nedjela”, rekao je Bajčetić.