Bajčetić: Tužioci i sudije će odgovarati za nedjela

Član Predsjedništva Pokreta za promjene Nikola Bajčetić saslušan je juče u svojstvu svjedoka u istrazi navodnog pranja novca pred parlamentarne izbore 2016. godine.

Nakon izlaska iz Specijalnog državnog tužilaštva, Bajčetić je “Vijestima” rekao da to doživljava kao nastavak političkog progona DF-a i PzP-a.

"Gdje se pod pritiskom tužilaštva pokušava stvoriti otpužnica za krivično djelo koje ne postoji. Zna se dobro ko u Crnoj Gori može da pere novac i da stvara kriminalnu organizaciju i uz čije aminovanje se to radi. Kao što je razbijena optužnica za navodni državni udar pred tužilaštvom, očekujem da će se vrlo brzo pokazati i o kakvoj se zapravo farsi radi kad je slučaj pranja novca u pitanju. Svi koji učestvuju u toj farsi i progonu DF-a - od tužilaca do sudija, moraju da znaju da će u Crnoj Gori vrlo brzo doći do smjene vlasti i da će svi krivično odgovarati zbog svojih nedjela”, rekao je Bajčetić.


Bošnjak: Dislocirana sam iz Rektorata kako ne bih bila svjedok nezakonitosti

Raspoređena sam na drugo radno mjesto i dislocirana iz Rektorata Univerziteta Crne Gore kako ne bih bila svjedok nezakonitosti, kazala je juče službenica Univerziteta Crne Gore i funkcionerka DF Branka Bošnjak na suđenju po svojoj tužbi protiv UCG i bivše rektorke Radmile Vojvodić zbog nezakonitog raspoređivanja na drugo radno mjesto.

Ona je navela da se to desilo nakon isteka mirovanja prava iz radnog odnosa tokom obavljanja poslaničke funkcije.

Bošnjak je krajem januara tužila Osnovnom sudu UCG, tvrdeći da je 9. novembra 2016. tražila od UCG da je, shodno Zakonu o radu, vrati na radno mjesto savjetnik rektora, koje je ranije pokrivala. 


Politički progon se nastavlja: Jovanoviću određeno zadržavanje do 72 sata

Članu Glavnog odbora Pokreta za promjene (PzP) Mladenu Jovanoviću, osumnjičenog za pranje novca danas je određeno zadržavanje do 72 sata.

Njega je saslušala specijalna tužiteljka Lidija Vukčević. Jovanović je u SDT pozvan u okviru proširene istrage o pranju novca.

Tužilašteljka Vukčević sumnjiči ga da je član kriminalne grupe koju su navodno formirali  lider PzP-a  Nebojša Medojević i biznismen Momir Nikolić.


Pavlović: Marković da kaže može li stati na put ovom ludilu

Dražen Medojević, branilac Ive Pavlović je kazao da je hapšenje Pavlovićeve primjer surove prakse Specijalnog tužioca u kojem se osobe okrivljuju bez ikakvog osnova.

"Da li ima iko u ovoj zemlji da iskontroliše rad Specijalnog tužioca?" kazao je on, ukazujući da je put kojim Crna Gora ide "u suprotnosti sa praksom u ozbiljim demokratskim zemljama kojima težimo."

Kako je rekao, njegov utisak je da je Pavlovićeva uhapšena samo zato što je bila zaposlena u Pokretu za promjene i aktivno učestvovala u kampanji Demokratskog fronta.