Bajčetić: Po kom osnovu djeca državnih funkcionera imaju pravo na policijsko obezbjeđenje?

U Crnoj Gori je već odavno postalo uobičajeno i normalno da djeca državnih funkcionera od malih nogu imaju pratnju i vozača, saopštio je danas Nikola Bajčetić, član Predsjedništva Pokreta za promjene (PzP).

"Činjenica je da danas imamo djecu državnih funkcionera koji imaju obezbeđenje, a koji su pripadnici MUP, i koji pojedine sinove najvećih zvaničnika iz DPS ovog ljeta čuvaju na crnogorskom primorju do ranih jutarnjih časova u klubovima, a gdje ih kasnije voze u službenim vozilima do svojih stanova. Moramo se svi zapitati po kojem to zakonskom osnovu ti "momčići" imaju pravo na policijsko obezbjeđenje koje je dužno da dežura u diskotekama i njih čuva do ranih jutarnjih časova, i kojima sigurno nije lako da rade taj posao, jer to bahaćenje i čuvanje plaćamo mi, obični građani. Vjerovatno nije prijatno ni kad pojedina djeca univerzitetskih profesora sa skromnim džeparcem dođu na naše primorje da ljetuju, pa gledaju sina predsjednika Košarkaskog saveza Crne Gore kojeg obezbjeđuju četiri pripadnika MUP i koji se vozi u luksuznom džipu u vlasništvu MUP sa blicevima, dok svaku noć troši jednu godišnju profesorsku platu  po restoranima i klubovima", istakao je Bajčetić.


Medojević: Vlast pojačava mjere nadzora nad DF-om

Sporno je da Hrvatski Telekom na čelo Crnogorskog Telekoma postavi osobu koja je “ u Makedoniji kompromitovana zbog prisluškivanja opozicije”, ocijenio je jedan od lidera DF-a i poslanik Nebojša Medojević.

On smatra je ovo namjera režima da pojača mjere nadzora i terora nad DF-om.

“Angažovanje korumpiranih kadrova iz Makedonije koji su sarađivali sa bezbjednosnim službama i prisluškivali opoziciju, od strane aktuelnog crnogorskog režima je samo nastavak prakse nezakonitog prisluškivanja i zloupotreba službi bezbjednosti u borbi protiv opozicije,” rekao je Medojević.


Raičević: Bogatima struju ne diraju, ili je vraćaju ilegalno

Vladan Raičević, iz nikšićkog odbora Pokreta za promjene, upozorava da zabrinjavaju zakonske uredbe prema kojima vlasnik domaćinstva kojem je prekinuto napajanje električnom energijom “biva praćen, ne bi li bio uhvaćen u snalaženju za goli opstanak”.

“Time se isključeno domaćinstvo želi dovesti u poziciju u kojoj ne preostaje ništa drugo do da se iznađu finansijska sredstva kojima će se podmiriti dug. Ukoliko se pak utvrdi da je riječ o nelegalnoj potrošnji, novčana kazna za takav prestup može dostići i iznos od 3.000 evra”, stoji u Raičevićevom saopštenju za javnost.


Specijalno tužilaštvo izviđa "švajcarce"

Predmet koji je Specijalno državno tužilaštvu formiralo na osnovu krivične prijave poslanika Nebojše Medojevića (DF) protiv Adiko banke zbog kredita u švajcarskim francima,  nalazi se u fazi izviđaja, saopšteno je iz SDT-a. 

“U okviru ove faze postupka preduzimaju se sve zakonom predviđene radnje”, rekli su “Vijestima” iz SDT-a. 

Krivične prijave protiv Adiko banke  (nekadašnje Hypo Alpe Adria) zbog kredita u švajcarskim francima podnijelo je još nekoliko klijenata banke.