Bošnjak: Dislocirana sam iz Rektorata kako ne bih bila svjedok nezakonitosti

Raspoređena sam na drugo radno mjesto i dislocirana iz Rektorata Univerziteta Crne Gore kako ne bih bila svjedok nezakonitosti, kazala je juče službenica Univerziteta Crne Gore i funkcionerka DF Branka Bošnjak na suđenju po svojoj tužbi protiv UCG i bivše rektorke Radmile Vojvodić zbog nezakonitog raspoređivanja na drugo radno mjesto.

Ona je navela da se to desilo nakon isteka mirovanja prava iz radnog odnosa tokom obavljanja poslaničke funkcije.

Bošnjak je krajem januara tužila Osnovnom sudu UCG, tvrdeći da je 9. novembra 2016. tražila od UCG da je, shodno Zakonu o radu, vrati na radno mjesto savjetnik rektora, koje je ranije pokrivala. 


Politički progon se nastavlja: Jovanoviću određeno zadržavanje do 72 sata

Članu Glavnog odbora Pokreta za promjene (PzP) Mladenu Jovanoviću, osumnjičenog za pranje novca danas je određeno zadržavanje do 72 sata.

Njega je saslušala specijalna tužiteljka Lidija Vukčević. Jovanović je u SDT pozvan u okviru proširene istrage o pranju novca.

Tužilašteljka Vukčević sumnjiči ga da je član kriminalne grupe koju su navodno formirali  lider PzP-a  Nebojša Medojević i biznismen Momir Nikolić.


Pavlović: Marković da kaže može li stati na put ovom ludilu

Dražen Medojević, branilac Ive Pavlović je kazao da je hapšenje Pavlovićeve primjer surove prakse Specijalnog tužioca u kojem se osobe okrivljuju bez ikakvog osnova.

"Da li ima iko u ovoj zemlji da iskontroliše rad Specijalnog tužioca?" kazao je on, ukazujući da je put kojim Crna Gora ide "u suprotnosti sa praksom u ozbiljim demokratskim zemljama kojima težimo."

Kako je rekao, njegov utisak je da je Pavlovićeva uhapšena samo zato što je bila zaposlena u Pokretu za promjene i aktivno učestvovala u kampanji Demokratskog fronta.


Bajčetić: Po kom osnovu djeca državnih funkcionera imaju pravo na policijsko obezbjeđenje?

U Crnoj Gori je već odavno postalo uobičajeno i normalno da djeca državnih funkcionera od malih nogu imaju pratnju i vozača, saopštio je danas Nikola Bajčetić, član Predsjedništva Pokreta za promjene (PzP).

"Činjenica je da danas imamo djecu državnih funkcionera koji imaju obezbeđenje, a koji su pripadnici MUP, i koji pojedine sinove najvećih zvaničnika iz DPS ovog ljeta čuvaju na crnogorskom primorju do ranih jutarnjih časova u klubovima, a gdje ih kasnije voze u službenim vozilima do svojih stanova. Moramo se svi zapitati po kojem to zakonskom osnovu ti "momčići" imaju pravo na policijsko obezbjeđenje koje je dužno da dežura u diskotekama i njih čuva do ranih jutarnjih časova, i kojima sigurno nije lako da rade taj posao, jer to bahaćenje i čuvanje plaćamo mi, obični građani. Vjerovatno nije prijatno ni kad pojedina djeca univerzitetskih profesora sa skromnim džeparcem dođu na naše primorje da ljetuju, pa gledaju sina predsjednika Košarkaskog saveza Crne Gore kojeg obezbjeđuju četiri pripadnika MUP i koji se vozi u luksuznom džipu u vlasništvu MUP sa blicevima, dok svaku noć troši jednu godišnju profesorsku platu  po restoranima i klubovima", istakao je Bajčetić.