Medojević: Nemamo povjerenja u Katnića, vjerovali smo da postupa po zakonu

Demokratski front (DF) nema povjerenja u specijalnog državnog tužioca, Milivoja Katnića, saopštio je jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević, i kazao da mu je žao što je Katniću dostavio informacije u vezi sa neregularnostima tokom izbornog dana.

Medojević je danas dao izjavu u svojstvu građanina i kao podnosilac informacije u ime DF-a koju je taj politički savez dostavio Katniću četiri dana pred izbore, a u vezi sa neregularnostima tokom izbornog dana.


Prisustvo na Paradi je nastavak i praktično djelovanje u pravcu promovisanja i poštovanja ljudskih prava

Koordinator kancelarije za ljudska prava Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Miranović, saopštio je da će on i predstavnici mreže mladih PzP-a prisustvovati Paradi.

„Naše prisustvo na Paradi je nastavak i praktično djelovanje u pravcu promovisanja i poštovanja ljudskih prava, u skladu sa savremenim evropskim standardima“, kazao je Miranović.


DF predstavio izvještaj o izbornim nepravilnostima koji obuhvata ukupan predizborni ambijent i sve neregularnosti od afere snimak, do dana izbora

Parlamentarni izbori 16. oktobra bili su najneregularniji od svih dosadašnjih, ocijenili su iz Demokratskog fronta (DF), navodeći je taj politički savez trpio najveće pritiske i da su zbog smanjene izlaznosti birača, koja je rezultat isceniranog državnog udara, izgubili najmanje dva mandata.

Predstavnici DF-a prezentovali su danas na konferenciji za novinare izvještaj o izbornim nepravilnostima koji, kako su kazali, obuhvata ukupan predizborni ambijent i sve neregularnosti od afere snimak, do dana izbora.


DF: To je za nas režirana priča, a Katnić u njoj učestvuje

Demokratski front (DF) nema nikakve veze sa navodima glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića o dešavanjima 16. oktobra i, kako su saopštili rukovodioci tog saveza, montiranim slučajem.

Katnić je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao da su crnogorski državni organi otkrili da je kriminalna organizacija, čiji je cilj bio vršenje krivičnog djela terorizam, formirana na teritoriji Crne Gore, Srbije i Rusije, kao i da postoji sumnja da je jedna politička grupacija iz Crne Gore uključena u organizaciju napada.