Tajić: Bar od saobraćajnog centra do slijepog crijeva

Zoran Tajić

„Nekada je Bar bio promovisan kao perspektivni saobraćajni centar, ali nažalost u zadnje vrijeme imamo situaciju da se neradom ili neznanjem gradskih i državnih vlasti sistematski pretvara u slijepo crijevo“ rekao je danas odbornički kandidat Koalicije „DF-SNP, Za grad koji volim“ u Baru Zoran Tajić.

Najprije je počelo sa jedinom pomorskom putničkom linijom sa svijetom, feribotom Bar – Bari, koja je poslije više decenija ukinuta. Nismo mogli vidjeti šta su tu razlozi sem da su brodu Sveti Stefan istekli papiri a novi se ‘nigdje na tržištu ne može nabaviti’, rekao je on.

„Nije se nigdje mogla naći analiza kako to da se drugima isplati ova linija a nama ne, i da li je možda poslovna politika preduzeća koje upravlja ovom linijom bila dobra. – – Da li je popunjenost kapaciteta od 10-15 % možda razlog loše isplativosti, ili da nije možda razlog male popunjenosti cijena prevoza od 80 evra (sa ležajima 130-150) u vrijeme kada avionom možete stići na kraj Evrope za tu cijenu? Učili su nas da je vodni saobraćaj najjeftiniji, a vazdušni najskuplji. Ovih dana je opet najavljeno da će narednih par mjeseci ovu liniju održavati hrvatsko preduzeće po još većim cijenama“, stoji u saopštenju.

Govoreći o pomorskom saobraćaju, rekao je da nam je dobro poznata priča i o perspektivnosti barske luke, njenoj prodaji na parče, tenderima i otkazivanjima prodaje.

Naveo je da je tu i željeznički saobraćaj, koga već godinama posmatramo kako polako odumire, sa prastarim voznim parkom, otkazivanjem polazaka i kašnjenjima. – „To malo vozova vidimo sa po par putnika u njima koji još nijesu odustali od željeznice i prešli na drumski saobraćaj“.

„Na žalost i u drumskom saobrćaju nije mnogo bolje. Prije par mjeseci smo bili svjedoci nove blokade grada zbog klizišta u zelenom pojasu – jedinoj vezi Bara se svijetom, ako ne računamo put do graničnog prelaza sa Albanijom koji je posebno usko grlo“, rekao je Tajić.

Naglasio je i da se već četiri godine priča o popravci alternativnog puta preko Sutormana, ali se na to izgleda potpuno „zaboravilo“. – „Građani već strahuju od početka sezone i čuvenih kilometarskih gužvi prije i iza Sutomora.

„Ako ovdje dodamo i najave lošeg poslovanja, pa čak i stečaja crnogorskog avio-prevoznika, slika o Baru, (a i cijeloj Crnoj Gori) kao slijepom saobraćajnom crijevu postaje sve jasnija. Možda naše vlasti i avio-transport ustupe Hrvatima ili nekome iz regiona ko zna to organizovati. Toliko o dostignućima aktuelne vlasti, koja se, nažalost, upravo na primjeru Bara najjasnije ilustruju“, zaključio je Tajić.