Pavlović o ubistvu Duška Jovanovića: Kriju dokaze iz Italije, jer trag vodi do Mila

Koča Pavlović

Poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović ocijenio je da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić drži u fioci odgovore italijanskih istražitelja o istrazi o ubistvu Duška Jovanovića.

Katnić to radi, kako smatra Pavlović, jer se to direktno tiče Mila Đukanovića, koji se pominje u izvještaju detektivske agencije. Osim ćutanja Tužilaštva, kako on ističe, vidjeli smo i reakciju režimskih medija i Nikole Markovića. 

Reakcija Nikole Markovića je indikativna. On odjednom iznosi ranije više puta pominjanu, neprovjerenu tvrdnju da je u Njemačku poslan lažni DNK Vuka Vulevića, i to pokušava da predstavi kao novost i kao “epohalno otkriće”. Taj Markovićev manevar, ja tumačim kao pokušaj da se zaustavi i dezavuiše priča o italijanskim ubicama. I da se pažnja javnosti opet vrati na staru priču o domaćim ubicama, kazao je Pavlović.

On se pita, zašto se predsjednik tzv. Komisije Nikola Marković plaši provjere navoda iz Izvještaja nezavisne istrage.

Zašto pokušava da spriječi ono što sam prije tri godine zahtijevao od tužioca, da se od Italije traže DNK uzorci ubica koji su imenovani u Izvještaju nezavisne istrage? Kako bi se ti uzorci uporedili sa DNK koji je nađen na pušci kojom je strijeljan Duško Jovanović. I zašto to Nikola Marković radi baš sada, kada je italijanska strana pozitivno odgovorila na crnogorski zahtjev? I uputila odgovore koji se već mjesecima u Tužilaštvu “prevode i obrađuju”, pita Pavlović.

Poslanik DF-a ističe da Komisija koju vodi Nikola Marković ima za cilj da obesmisli i da je osnovana kao oruđe da se spriječi rasvjetljavanje ubistva Duška Jovanovića.

Zar je bilo kome to nelogično, navodi Pavlović.