Medojević za IN4S: Opoziciono biti ili ne biti

Nebojša Medojević

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević pozdravio je spremnost ostatka opozicije za zajedničko djelovanje.

Mi smo veoma zadovoljni što su svi u opoziciji shvatili ozbiljnost sastanka. Demokratski front je to tražio još prije godinu, kad smo predali plan akcionog jedinstva i kada smo predlagali da se zajedno dogovorimo šta ćemo konkretno raditi zajedno, rekao je Medojević za portal IN4S.

On je kazao da sada više nije važno zašto ranije nije došlo do sastanka i da je neophodno da se sva energija usmjeri na traženje zajedničkog kandidata.

 

Važno je da imamo taj sastanak i da se kompletna opozicija sastaje da razgovara o zajedničkom kandidatu, istakao je Medojević.

Takođe, dodaje da “DF ima svoje predloge za koje misli da mogu da pobijede bilo kog kandidata DPS-a, ali da će saslušati i predloge drugih kolega iz opozicije”.

Medojević je podsjetio na slučaj kada predlog DF o kandidaturi Miodraga Lekića nije na startu naišao na razumijevanje ostatka opozicije.

Imamo iskustvo iz 2013. godine kada smo predložili Lekića da bude kandidat na predsjedničkim izborima.Tada se skoro niko iz opozicije nije slagao sa nama, ali se ispostavilo da smo i tada imali dobru procjenu. Sada su druge okolnosti i, naravno, nije realno da Lekić sada bude kandidat, rekao je Medojević.

On je dodao da vjeruje da opozicione stranke mogu naći zajedničko rješenje.

Mislim da u realnoj raspravi možemo naći rješenje koje može da prikupi glasove i onih koji su bili za referendum i protiv referenduma, kazao je Medojević.

Sve opozicione stranke iskazale su raspoloženje za postizanje dogovora o nestranačkoj ličnosti, kao zajedničkom opozicionom kandidatu.