Medojević: Najveća bruka u istoriji Crne Gore je što je kriminalac finansirao referendum o mojoj državi (VIDEO)

Nebojša Medojević

Najveća bruka u istoriji Crne Gore je što je jedan kriminalac, Naser Keljmendi,  finansirao referendum o mojoj državi, kazao je na današnjoj sjednici Prvog vanrednog zasijedanja Skupštine Crne Gore, lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević, govoreći o bezbjednosno sumnjivim licima koji imaju crnogorsko državljanstvo i glasaju na izborima u Crnoj Gori.

 „Činjenica je da Demokratska partija socijalista pred svake izbore dovede 20.000 fantom birača koji ulaze u Crnu Goru u organizaciji ANB-a“, kazao je Medojević, podsjećajući na zadnje parlamentarne izbore: 

„Zamislite tu bruku za državu Crnu Goru – dva sata na dan izbora elektronski sistemi za verifikaciju ulazaka i izlazaka iz zemlje, kamere i video nadzor su bili isključeni. Svakome je jasno da se to nije moglo desiti nekom greškom, već da se radilo o organizovanoj kriminalnoj aktivnosti vrha DPS-a, koji su omogućili da dva sata u Crnu Goru ulazi ko hoće i kako hoće“.

„Da li je svrha, prema DPS-u postojanja države Crne Gore da oni vladaju u toj Crnoj Gori?“, upitao je funkcioner Df-a i istakao da je „sve što se može uraditi na poniženju, kriminalu, nezakonistim aktivnostima – dopušteno“, te da je „jedino vrhunsko načelo zbog čega postoji država Crna Gora, po ideologiji DPS-a da oni vladaju u Crnoj Gori“.

„Činjenica da građani koji žive u inostranstvu dolaze da za novac glasaju DPS ukazuje kako DPS doživljava državu Crnu Goru“, napomenuo je Medojević i naglasio:

„DPS je bio za nezavisnu državu Crnu Goru da bi se ta država pljačkala, da bi se ta država krala. Zato oni ne mogu normalno da predaju vlast: zato što znaju ako predaju vlast da će svi završiti u Spužu. Zato što niko od njih ne može da objasni otkud mu košulja od 3000 evra sa zlatnim graviranim monogramima, otkud odijelo od 10.000 evra! Jasno je da će jedan normalni državni tužilac a ne Milivoje Katnić, ratni zločinac sa Duborvačkog ratišta, ucijenjen zbog organizovanog kriminala u koji je direktno uključen – to procesuirati“.

On je kazao da je „ova vlast spremna da ponizi sve, da stavi pod noge, sve ono što je nekad činilo čast i ponos svakom Crnogorcu, samo da bi oni (DPS) ostali na vlasti“.

Medojević je takođe napomenuo da problem predstavlja i kako u Crnoj Gori bezbjedonosno interesantna lica dobijaju crnogorsko državljanstvo.

„Kako je moguće da je Naser Keljmendi, lice koje je osuđeno u Prištini na 6 godina robije zbog organizovanog kriminala i trgovine narkoticima, imao crnogorsko državljanstvo i glasao na referendumu 2006. godine“, upitao je funkcioner DF-a poslanike u Skupštini i naglasio:

„Navjeća je bruka u istoriji Crne Gore da je jedan kriminalac finansirao referendum o mojoj državi.

Glasao na referendumu i bio veliki prijatelj sa funkcionerima DPS-a. On s njima nije razgovarao o crnogorskom, srpskom ili albanskom jeziku već je taj narko diler razgovarao sa njima o švercu droge i finansirao DPS!“