Bajčetić: Sramota me je u ime svih vas!

Nikola Bajčetić

Odbornik Demokratskog Fronta (PzP) i član predsjedništva Pokreta za Promjene Nikola Bajčetić obratio se povodom događaja koji je potresao crnogorsku javnost.

„Suzdržavao sam se do večeras da komentarišem tragičan slučaj koji je zadesio naš grad, sa nesrećnim dječakom koji je brutalno na smrt prebijen.

Danima se bruji po društvenim mrežama, traže se smrtne kazne za monstrume koji su počinioci, i onda, kada treba da pokažemo našu solidarnost i osudu na konkretnom primjeru, zapravo pokažemo kakvi smo ljudi“, istakao je Bajčetić i dodao: 

„Jer da je sreće, večeras bi na desetine hiljada građana bilo na ovom trgu. Ali ne. Više ljudi se okupi na nekom skupu za zaštitu životinja, na istom ovom trgu, nego večeras povodom ovog tragičnog događaja. Jer da smo bolji ljudi, bio bi nam i sistem bolji, a možda bi ovaj dječak bio i danas živ“.

Bajčetić je poručio: „Heroji smo u virtuelnom svijetu, glasni na tastaturama, iz svojih udobnih domova, a zapravo velike kukavice u realnosti. Ovo nema veze sa bilo Čijim političkim opredjeljenjem. Ovo je realnost. Ovo su činjenice. I ja sam kao građanin prije svega bio ovdje večeras. I sramota me je, u ime svih vas koji ste za vrijeme ovog skupa solidarnosti ispijali kafe u obližnjim lokalima i posmatrali kroz prozor“.