Medojević: DPS je lopovska sekta i treba da bude zabranjena

Nebojša Medojević

Cigareta FM proizvodi se u Prilepu – Makedonija. Cijena master case (paket od 50 šteka) je 67 evra. U Crnoj Gori se prodaje na ulici za 400 evra. Bez plaćanja akciza i poreza, napisao je na svojoj fejsbuk stranici predsjednik PzP-a i član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević.

„Cigarete u Crnoj Gori švercuju dva DPS klana. Jedan predsjednika Vlade, drugi bivšeg šefa operacija ANB.

Ova dva klana godišnje imaju čisti profit od oko 300 miliona evra. Pomnožite to sa 20 godina i dobićete 6 milijardi evra. Samo od šverca cigareta. A gdje je profit od droge, oružja, prostitucije, šverca ljudi“, napomenuo je Medojević i naglasio:

„Prema podacima Agencije za duvan, u prvih 11 mjeseci ove godine regularno je prodano 805 tona cigareta, za koje je plaćena akciza i PDV. Ako znamo da je ukupna potrošnja u Crnoj Gori preko 1600 tona, lako je izvesti zaključak da je crno tržiste 50% i da država gubi između 40 i 60 miliona evra. Ukupni trošak nadoknada za majke je manji od 40 miliona evra.

DPS JE LOPOVSKA SEKTA I TREBA DA BUDE ZABRANJENA. Sva imovina svih koji su učestvovali u švercu treba da bude zaplijenjena i vraćena državi“.