Medojević: ANB da uradi bezbjedonosnu procjenu porijekla kapitala investitora sa Kosova*

Nebojša Medojević

Progon DF od strane mafije na vlasti se nastavlja. Investitor sa Kosova* najavio tužbu zbog mojih javnih neslaganja i upozorenja da izgradnja 30.000 kvadrata u srcu Budve sumnjivim novcem sa Kosova*, ugrožava državne interese. Advokat čuvena sestra Đukanović. Živjela Velika Albanija!, izjavio je Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta.

On je naglasio da je Kosovo* leglo šverca droge, cigareta, oružja, ljudi, migranata.

„Svi ozbiljni izvještaji Interpola, UNODK, DEA ukazuju na ogromni rizik od pranja para i finasiranja terorizma. ANB Crne Gore je morao napraviti bezbjedosnu procjenu porijekla kapitala koji Naser Rama(j) ulaze u Budvu“, istakao je Medojević.

„Zvanično ću se obratiti ANB i zatražiti bezbjednosnu procjenu odluke opštine Budva da da građevinsku dozvolu kompaniji Nasera Ramaja sa Kosova* za izgradnju skoro 30.000 kvadrata stambeno poslovnog prostora u srcu Budve, imajući u vidu realnu opasnost i rizik da novac koji dolazi sa te destinacije (Kosovo*) može biti povezan sa švercom narkotika, cigareta, ljudi, oružja, prostitucije i finasiranjem terorizma, a posebno ISIS, ekstremnih velikoalbanskih pokreta i partija“, poručio je Medojević.

On je dodao da ANb po zakonu odgovorna za zaštitu ekonomskih interesa države, po njegovom mišljenju, jedna ovako velika investicija sa Kosova* u Budvi bi mogla da predstavlja ugrožavanje vitalnih državnih interesa.

„ANB bi morao da prikupi adekvatne informacije o porijeklu kapitala, vezama eventulanim investitora sa organizovanim kriminalnim grupama sa Kosova* i pripremi bezbjednosnu procjenu, na osnovu koje bi se donijele adekvatne odluke nasih državnih organa o ovoj ‘investiciji'“, rekao je Medojević i istakao:

„Izgradnja stambeno poslovnog kompleksa od 9 spratova u srcu Budve novcem sumnjivog porijekla može predstavljati opasnost po nacionalne i državne interese.“

„Tako bi ANB provjerila da li je Naser Ramaj, i u kakvim porodičnim, poslovnim ili nekim drugim vezama sa Tačijem , ili Redžom, jednim od komandanata Dreničke grupe, kojom je rukovodio Tači.

Izbor pravnog zastupnika, Ane Đukanović ukazuje na osnovanu sumnju da i vladajuća porodica ima određene interese u ovom poslu i da je Naseru Ramaju potreba neka vrsta ”zaštite” vladajuće porodice“, istakao je lider PzP-a.

„Imajući u vidu vrlo jasne rizike po nacionalnu bezbjednost od ove ‘investicije’ opštinska vlast iz Budve je morala zatražiti bezbjednosnu procjenu ANB-a, prije odluke o izdavanju građevinske dozvole. Suviše su teške i ozbiljne moguće posledice ovakvih ‘investicija’ da bi se ovo pitanje olako preskakalo.

U svakom slučaju eventualni sudski postupak će biti sjajna prilika da crnogorska, a i budvanska javnost dođe do nekih važnih odgovora u vezi ove ‘investicije'“, zaključio je Medojević.