Bajčetić: Je li vam ostalo išta od novca za koji ste prodali svoj glas?

Nikola Bajčetić

Fizičko lice Suljo Alivodić, prema podacima koje su objavile Vijesti, donirao je DPS-u u Tuzima 1700 evra povodom lokalnih izbora za potrebe predizborne kampanje. Vrlo je zanimljivo to što ovo lice prema podacima iz imovinskog kartona za 2016. je navelo kao mjesečne prihode od samo 150 evra, kao član Odbora direktora Čistoće, dok je u ranijim imovinskim kartonima prije 2016. navodio da je nosilac penzije od 480 evra.

„S obzirom da sam se ja kao član Predsjedništva PzP-a ‘razvlačio’ po medijima zbog donacije svojoj partiji tokom 2016. godine, takođe u svrhe predizborne kampanje za parlamentarne izbore, a u svom imovinskom kartonu sam za 2016. prijavio veće prihode od g. Alivodića, stvarne – te je logično da sam bio u stanju da doniram i pomognem partiji, zbog čega sam danas pod lupom SDT-a, i zbog te donacije odlukom Višeg suda sam takođe pod mjerama tajnog nadzora od novembra 2016. godine – pitam SDT šta je uradilo povodom donacija DPS-a ili šta planira da uradi?,“ navodi Bajčetić i ističe:

„Ništa. Naravno. Jer SDT je tužilaštvo u tužilaštvu koje je u službi DPS-a upravo, a na čijem čelu je glavna batina DPS-a Milivoje Katnić, koju režim koristi isključivo za obračun sa DF-om.“

Bajčetić na svom profilu navodi i šta je koalicija čiji je funkcioner zaradila u predhodnom periodu.

Demokratski front je od 2015. godine, a povodom svoje beskompromisne borbe protiv rezima, „zaradio“ sledeće:

– 4 velika krivična postupka,
– 6 osuđujućih presuda protiv funkcionera DF-a,
– 137 prekršajnih prijava,
– 53 prekršajna naloga,
– 47 pravosnažnih prekršajnih kazni za protestne šetnje,
– 29 mjeseci odležane robije za 5 funkcionera i,
– 10 godina zatvora – kazne kojima se prijeti u novim postupcima.