Medojević: 24. oktobar – praznik slobode

Protestna šetnja DF-a

„Mi smo se okupili ovdje da obilježimo naš praznik, praznik slobode 24. oktobar  je dan kada su se sudarile dvije sile; jedna koja odlazi siva diktatorskog režima Mila Đukanovića i sila naroda koja traži slobodu , naroda koji se buni, naroda koji traži promjene“, poručio je Nebojša Medojević na sastanku glavnih odbora konstituenata DF-a u zgradi stare Vlade.

„Danas i večeras nije vrijeme za velike govore, vrijeme je za akciju, vrijeme da obiđemo sva ona mjesta gdje su kerberi Mila Đukanovića branili lopove, branili ubice, branili ovaj režim, a gdje smo mi zajedno sa vama onu čojsku i sojsku i junačku Crnu Goru“, poručio je Medojević.

 

On je poručio da Crnu Goru neće ostaviti ovoj lopovskoj vlasti i naglasio: „Moram da kažem svima onima iz tzv, opozicije koji su svih ovih godina ćutali na ovo što se dešava i na progon, neviđen progon Demokratskog fronta i svih vas“.

Podsjećamo, 24. oktobra 2015. godine više desetina hiljada građana mirno je tražilo demokratske izbore da bi potom došlo do incidenata nakon kojih je policija, u punoj ratnoj opremi, krenula u brutalnu akciju prebijanja demonstranata, uz upotrebu dotad neviđene količine suzavca i ostalih bojnih otrova.

Osim suzavca i šok bombi, policija je protiv okupljenih građana upotrebila i gumene metke.

Đukanovićevom režimu je to bilo malo, pa su specijalci u „hamerima“ ulijetali u građane, pokušavajući da ih povrijedi. Na više lokacija u gradu zabilježeni su masovni primjeri brutalne policijske torture, prvenstveno od pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).