Lalatović demantovao pisanje DN i CDM-a: Nisam donirao ni cent PzP-u

Arsenije Lalatović

Povodom pisanja Dnevnih novina „Domaćice i studenti PzP-U čašćavali po 2.000 eura?!“ koji je prenešen i na CDM portalu, reagovao je funkcioner PzP-a i DF-a ArsenijeLalatović. On je naglasio da su netačni navodi o tome da je donirao novac PzP-u 2016. godine te upozorio da će, ukoliko ovi mediji nastave sa objavljivanjem neistinitosti biti prinuđen da pokrene postupak kod nadležnih instanci.

„Istine radi, članak je objavljen u negativnom kontekstu, tendeciozno i neprofesionalno. Ja, Arsenije Lalatović, nijesam u 2016. godini donirao ni jedan cent Pokretu za promjene što se jasno i vidi u Godišnjem konsolidovanom izvještaju Pokreta za promjene u 2016.godini, u prilogu izvještaja, na sajtu www.antikorupcija.me, a što ne znači da neću u 2017.godini, kada je PzP u finansijskoj blokadi zbog montiranog procesa,“ naglasio je Lalatović i istakao:

„Isto tako nikada i nijesam davao nikakav iskaz nadležnim instancama što je jednostavno provjeriti!“

„Umjesto širenja neistina o tome ko je donirao Pokretu a ko nije, obratite pažnju na finansiranje DPS-a i njihovih satelita, milionskim iznosima bez porijekla,“ napomenuo je funkcioner DF-a i u svom demantiju dodao:

„Osim izmišljotina, preuzeli ste i fotografije sa privatnih FB naloga, bez odobrenja, pa bi red bio i da navedete da su se ‘domaćice’ fotografisale sa ruskim oficirom na antifašističkom skupu na Tjentištu. Igrom slučaja Rusija je značajan dio antifašističke koalicije, kao i mnoge zemlje NATO-a.

Dakle, vaša scenografija počiva na manipulacijama i izmišljotinama, što se vidi iz priloženog.

Ukoliko nastavite sa plasiranjem neistinitih navoda biću prinuđen da pokrenem postupak kod nadležnih instanci.

Posebno zahtijevam da informaciju koju ste objavili u vašem listu demantujete u odnosu na moju ličnost.“