Medojević za IN4S: Državna ANB mafija povezana sa Katnićem planirala je napad na mene u ZIKS-u

Nebojša Medojević

„Braća Đukanović i Beba Popović (kodno ime ‘Savetnik’) su donijeli odluku da mi se montira neka optužnica, sa krajnim ciljem da me pritvore u ZIKS, gdje su planirali napad na mene. Kada je taj plan propao zbog hrabrog poteza poslanika DF-a, ali i međunarodne reakcije, čitava istraga za pranje novca je dovedena u neodrživu poziciju“, kazao je lider Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta, Nebojša Medojević, komentarišući za naš portal slučaj navodnog pranja novca, za koji SDT tereti članove njegove partije, a njega kao „organizatora kriminalne radnje“.

On je u intervjuu za IN4S naglasio da je slučaj tzv. pranja para koji protiv DF-a vodi SDT Milivoje Katnić od starta bio osuđen na propast.

Naglašava da iza svega stoji lični progon braće Đukanović protiv njega, kao i da im je u tome pomogao medijski „savjetnik“ Beba Popović.

Prema njegovom mišljenju, Katnić još ne shvata da je iskorišten u ovom slučaju i da će, Katnićeva karijera uskoro dobiti neslavan kraj.

Slučaj „pranja novca“ – vratimo se na početak i osnovne činjenice.

Slučaj tzv. pranja para koji protiv DF vodi SDT Milivoje Katnić je od starta bio osuđen na propast. Momir Nikolić ima dokazano legalan novac zarađen legalnim aktivnostima gradnjom objekata, što tvrdi i SDT. Nema kriminalnih aktivnosti – nema pranja novca. To znaju pravni početnici koji se bave pranjem novca i finansiranjem terorizma.

Koliko smisla ima u Katnićevim tvrdnjama da je Nikolić prao legalno zarađen novac? I da li je on uopšte davao novac za finasiranje kampanje DF-a?

To je ključno pitanje motiva – zašto bi Nikolić prao legalan i čist novac podignut sa njegovog računa u banci? Nikolić nije dao ni cent za finasiranje kampanje DF-a, što ne tvrdi ni SDT. Pritom, SDT još nije rekao ni riječ o tome kako smo to mi vratili oprani novac Momiru Nikoliću i koliko smo mu vratili.

Državna revizorska institucija je ipak dala pozitivno mišljenje o finansijama Pokreta za promjene…

DRI nije uočila nikakve sumnjive transakcije, ni preko banaka, ni sa gotovinom, a za sve ove kljucne elemente krivičnog djela „pranja novca“, SDT za 11 mjeseci nije pronašao nijedan dokaz, niti ima svjedoka!

Pa na kojim osnovama onda SDT sprovodi istragu?

SDT isključivo sprovodi istražne radnje koje nemaju nikakve veze sa optužbama za pranje novca. U panici od očigledne blamaže i kolapsa slučaja pranja novca, SDT procesno maltretira aktiviste DF-a iz kamapnje 2016. i ispituje njihova primanja, usteđevine, konverzije preko banaka, kupovine tableta, plaćanja anketara, iznajmljivanja kuće za štab i sl.

DF će tražiti pravdu u Strazburu

Koji su dalji koraci DF-a povodom Katnićevog progona u slučaju „pranja novca“?

Sva lišavanja slobode nedužnih ljudi zbog konverzije sopstvenog novca koji su trošili za svoje lične potrebe, a koji dakle nijesu prali, skupo će koštati državu Crnu Goru jer ćemo pravdu za ovaj progon tražiti u Strazburu.

Đukanovićev lični pečat

Već ste isticali Đukanovićev lični pečat u ovom progonu…

Čitava istraga je podignuta na bazi lične mržnje braće Đukanović prema meni, koga već odavno fiksiraju kao svog ključnog neprijatelja. Ja sam problem zbog javnog otkrivanja njihove Balkanske konfederacije organizovanog kriminala, veza krupnog kriminala, krupne politike i krupnog kriminala i zbog mojih pouzdanih i vjerodostojnih izvora, kako iz ANB, BIA, tako i iz diplomatskih krugova.

milo aco 409x335 Medojević za IN4S:  Državna ANB mafija povezana sa Katnićem planirala je napad na mene u ZIKS u

U kovitlac zavjera braće Đukanović upleo se i Beba Popović?

Braća Đukanović i Beba Popović (kodno ime “Savetnik”) su donijeli odluku da mi se montira neka optužnica, sa krajnim ciljem da me pritvore u ZIKS, gdje su planirali napad na mene. Kada je taj plan propao zbog hrabrog poteza poslanika DF-a, ali i međunarodne reakcije, čitava istraga za pranje novca je dovedena u neodrživu poziciju. Njima nije bilo ni stalo do istrage i prikupljanja dokaza, već samo do mog pritvaranja u ZIKS.

Taj plan svakako nije uspio…

Plan nije uspio, a Katnić se našao u živom blatu i počeo je nasumice da privodi ljude bez ikakvog pravnog osnova i dokaza. Svakim svojim suludim potezom prema DF-u, samo se još više ukopava u živo blato.

Progon DF-a usled zaokreta ka NATO

Da proširimo kontekst priče – kakva je veza „pravnog“ progona DF-a i zaokreta Montenegra ka NATO centrima moći?

Katnić ne može da shvati da je iskorišćen jednokratno i da sada oni centri svjetske moći koji su odobrili Đukanoviću i Popoviću pakovanje lažnog državnog udara, radi očuvanja na vlasti Đukanovića i ulaska u NATO, sada žele što brže da čitav slučaj raspakuju. Cijenu će platiti Katnić i Pažin kao ključni izvršioci ovog teškog krivičnog djela. Zapadne službe već peru ruke od ove blamaže. Padaju prve presude kojima se obaraju zahtjevi Katnića i odluke sudova o pritcoru, kao protivustavne. Hrvatska, odjednom, traži izručenje Saše Sinđelića, pravosnažno osuđenog ubice, psihičkog bolesnika i operativca ANB, BIA i starog poznanika Milivoja Katnića. Katnić nije svjestan da mu je uloga okončana, da je postao nezgodan teret svojim šefovima i da peru ruke od njega. DF je još jendom pobijedio i izdržao progon neviđen od 1948. godine.

Mislite, dakle, da će Katnićeva karijera uskoro dobiti neslavan kraj?

Tužioci koji na ovaj način bez ikakvih dokaza lišavaju slobode i izlažu ljude medijskoj satanizaciji, moraju znati da će snositi kompletnu odgovornost za ovako grubo kršenje ljudskih prava i sloboda, zagarantovanih Ustavom, zakonima i Konvencijom o ljudskim pravima i osnovnim slobodama.