Lalatović: „Univerzitet“ jedan od mehanizama u međusobnom sukobu „sličnomišljenika“

Arsenije Lalatović

Pokret za promjene i Demokratski front sa žaljenjem konstatuju da je „nebo granica“ apsurda i gluposti što se vidi iz opservacija provincijalno-partijsko-univerzitetskih diktata i „dijaloga“ kvaziintelektualnih veličina, koji „sočnim“ konstatacijama ogoljuju sebe i one sa kojima u najvećem broju dijele iste ili slične partijske poglede, saopštio je danas funkcioner Demokratskog fronta i Pokreta za promjene Arsenije Lalatović.

„Što se krije u ‘strelicama’ univeritetskih intelektualnih veličina, nije teško odgonetnuti? I više nego jasno je da ovaj sudar ‘titana’, liči na nerazjašnjene račune iz nekih drugih filmova a da je ‘Univerzitet’ samo jedan od mehanizama u međusobnom obračunu ‘sličnomišljenika’. Vjerovatno je neko ‘parče torte’ podijeljeno za pojedince na ‘nepravičan’ način,“ naglasio je Lalatović i dodao:

O kvalitetu, znanju, intelektu i drugim ‘vrijednostima’ izlišno je govoriti… Kao dodatak ostaje činjenica da je nivo kvaliteta obrazovanja na samom dnu kako u Evropi tako i šire… Čast izuzecima u koje svakako ovi ‘oriđinali’ apsolutno ne pripadaju!

Nažalost, svjedoci smo da su ‘vjesnici’ znanja zapravo ‘kubici’ a često i ‘kvadrati’ u mozaiku režima, pa izjave ovih ‘matematičkih veličina’ zapravo potvrđuju stepen kontaminacije društva i društvenih procesa!.

Na koncu, sve što govore i misle jedni o drugima, suštinski govori o njima samima, kao i o vrijednostima, koje su stvorili i koje su ekvivalentne njihovom radu!

Pokret za promjene i Demokratski front smatraju da bez dubokih promjena u svim sferama, uključujući i lustraciju nema puta naprijed! Ovo naravno odnosi se i na ‘Univerzitet’! Sve u svoje vrijeme!