PzP: One koji su sudili po instrukcijama režima stići će ruka pravde

Press 18.05.2017

Pokret za promjene održao je vanrednu konferenciju za štampu povodom današnje odluke sudije Višeg suda M. Bašovića o produženju pritvora do 30 dana funkcionerima Pokreta za promjene. 

Na konferenciji je istaknut stav partije da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić bez ijednog dokaza odredio pritvor za članove PzP.

„Ja znam da sam meta cijele ove akcije ja i da je cilj da ja budem optužen za pranje novca“, kazao je lider PzP-a Nebojša Medojević i dodao da razumije da je Milivoje Katnić imao uspjeha u „lomljenju ljudi“ koji su stvarni kriminalci, ali da se ovdje Katnić suočava sa nevinim ljudima.

On je naglasio da će PzP ovih dana da oformi međunarodni pravni tim koji će pratiti svaku fazu ovog postupka i, kako kaže, prenio je predstavnicima međunarodne zajednice da ne bismo smjeli da imamo situacije nalik onima iz ’48.

Za sve ovo što rade u Tužilaštvu imam poruku – svi oni koji su radili po zakonu i Ustavu nemaju čega da se plaše, a svi oni koji su radili po instrukcijama Mila Đukanovića, Zorana Pažina i Vesne Medenice, suočiće se kad tad sa rukom pravde“, kazao je on.

Novinarima se obratio i podpredsjednik PzP-a Branko Radulović, koji tvrdi da je u finansijama te partije sve čisto i pozvao SDT da preispita finansije DPS-a. On je podsjetio na tužbu koju je PzP podnio ranije, a koja se odnosi na pranje novca u vezi sa kompanijom KAP, kao i neprodatim stanovima od Budve do Podgorice, za koje se sumnja da su građeni s namjerom pranja novca.

On je uputio izvinjenje porodicama pritvorenih i poručio da PzP neće stati s borbom za pravdu.

„Nema šanse da ćemo se zaustaviti. Nijedan cent PzP nije uzeo od države. Idemo do kraja“, poručuje Radulović.