Lalatović: Sve što obeća koruptivna vlast su Potemkinova sela

Arsenije Lalatović

Da nije tužno bilo bi smiješno… Priča o biciklističkoj stazi je još jedno Potemkinovo selo aktuelne vlasti, koja bi trebala javnosti da odgovori na nekoliko pitanja: Šta je sa biciklističkom stazom u Nikšiću, koja je svojevremeno predstavljala vrh prioriteta definisanih u strateškom planu opštine? Da li postoji u stvarnosti biciklistička staza ili u virtuelnom svijetu, eventualno na informativnim tablama?, saopštio je danas funkcioner Pokreta za promjene i Demokratskog fronta Arsenije Lalatović.

 

„Isto tako pitamo se provozaju li biciklističkom stazom, pa makar i virtuelno, zaslužni građanin Podgorice, menadžer nikšićke opštine Živko Kecojević i sekretar Sekretarijata za uređenje prostora Nebojša Adžić? Što o svemu ovome misli Veselin Grbović? Liči li im biciklistička staza makar malo na onu u Podgorici? Ili možda ne preferiraju biciklizam?,“ upitao je Lalatović i dodao:

„Vjerovatno, gospoda ‘rekreativci’, planiraju da još jedan put, kao i 2013.godine, ‘svečano otvore stazu i presijeku crvenu vrpcu’, jer i laiku je jasno da Potemkinova sela, sa ukusom cetinjske čokolade, su sve što obeća vlast nastala na korupciji i bezakonju.“ 

On je u ime PzP-a i DF-a upitao gdje su nestale 145.000 evra za stazu koje još nema, te istakao da će kao nova vlast raditi i na afirmaciji zdravih stilova života ali i izgradnji biciklističkih staza koje će biti u službi svih građana.

„Pokret za promjene i Demokratski front pitaju javnost koliko je koštala biciklistička staza u Nikšiću i kako su utrošena sredstva? Da li su i koji ‘skakavci pojeli’ 145 hiljada evra, jer staze nema, a i suštinski nije je bilo nikada? Ovo bi bila odlična tema za nadležno tužilaštvo, ali ‘ovo’ ne može doći na red, zbog obimnosti posla i napora koje sudska instance ulažu u svom ‘profesionalnom’ partijskom radu,“ kazao je Lalatović i naglasio:

„Pokret za promjene i Demokratski front cijene i podržavaju napor predstavnika NVO sektora u cilju rješavanja i postavljanja parkirališta za bicikla u Nikšiću. Biciklističke staze su neophodne i iz bezbjedonosnih razloga, kao i zbog afirmacije zdravih stilova života.

Pokret za promjene i Demokratski front apsolutno podržavaju razvoj biciklizma i smatramo da Nikšić ima potencijal za razvoj istog. Dakle umjesto Potemkinovih sela, Pokret za promjene, Demokratski front i opozicija koja će biti dio nove vlasti, suštinski će raditi na afirmaciji kako zdravih stilova života, tako i gradnji biciklističkih staza, koje će imati funkciju i biti u službi svih građana. Sve u svoje vrijeme!“