Bajčetić: Katnić zna da donacije DPS-a potiču iz izvora kriminalnih aktivnosti

Nikola Bačetić

Jutros sam u prostorijama Specijalnog policijskog odjeljenja dao izjavu službenicima Uprave policije a po nalogu Specijalne državne tužiteljke Lidije Vukčević, zbog toga što sam po zakonu donirao novac svojoj partiji u iznosu od 2000 evra, tokom kampanje za parlamentarn izbore prošle godine, saopštio je odbornik Demokratskog fronta, Nikola Bajčetić.

Bajčetić dodaje da mu je žao što je bio zakonski ograničen pa nije mogao više sredstava da donira. „Prirodno je i logično da kao član rukovodstva PzP pomognem svoju partiju u borbi protiv diktatora Đukanovića i njegovog režima.“

„DPS-ov Specijalni tužilac, Milivoje Katnić, uključio se još jednom u predizbornu kampanju DPS-a, ovaj put pred lokalne izbore u Herceg Novom. Privođenjem funkcionera i aktivista PzP-a i DF-a žele da nas dodatno pokušaju zastrašiti. To je jasan pokazatelj da je kriminalna organizacija zvana DPS u ogromnoj političkoj dezorijentaciji, te da su svjesni još jednog izbornog nokauta u Herceg Novom. No, nastavljanjem progona PzP-a i DF-a on samo budi inat u nama da nastavimo dalje sa borbom. A Katnić, i svi njegovi saučesnici koji mu pomažu u tom progonu moraju da znaju da će pravda vrlo brzo zakucati i na njihova vrata!“, poručuje Bajčetić.

„Sa druge strane, DPS je u samo jednom danu za kampanju za parlamentarne izbore 2016. imao donacije u Prvoj banci u iznosu od 650000 evra. Naravno, Katnić to nikada neće istražiti, ali oće prvi slobodni i nezavisni tužioci nakon smjene vlasti. Jer naše donacije su čiste, basš kao i obrazi, za razliku od njihovih donacija, koje potiču iz izvora kriminalnih aktivnosti“, zaključuje Bajčetić.