Medojević: Vrijeme je za proteste – dosta je strahovlade mafije

Nebojša Medojević

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević ocijeno je da je vrijeme za proteste, dodajući da svako ko napada najjači opozicioni subjekt radi za mafiju.

„DF aktivno radi i na terenu i u međunarodnoj zajednici i to u uslovima brutalnog državnog progona i ćutanja čitave opozicije. Niko iz tzv. opozicije nije digao glas protiv progona DF-a. Naprotiv, jedan dio se aktivno uključio i podržava Katnića u pokušaju likvidacije lidera DF i zabrani rada DF“, naveo je Medojević na svom Fejsbuk profilu.

Kako je rekao, DF do sada nije ušao u organizaciju protesta upravo kako bi pokušao da te proteste organizuje cijela opozicija.

„Sad je jasno da osim DF-a ne postoji opozicija i mi ćemo vrlo brzo početi sa pripremama protesta. A Udba već osniva portale i lažne FB profila i napada DF. Svako ko napada DF radi za mafiju i najvjerovatnije podržava namjeru SDP i još nekih tzv. opozicionih stranaka, Vijesti i NVO da uđu u Vladu radijatora. Dosta smo čekali ove ostatke opozicije. Vrijeme je za proteste“, istakao je Medojević.

On je ukazao da nijedna opoziciona partija nije digla glas protiv progona DF-a.

„DF uvijek podržava bilo koga ko je na meti režima. Niko iz opozicije nije protestvovao protiv odlaska u zatvor Marka Milačića. Samo je DF bio ispred ZIKS-a. Tarzan Milošević kaže da je mafija spremna na pregovore sa svima, osim sa DF. DF je jedina opozicija kojoj ne naređuju Ambasade. Sve je jasno“, naveo je Medojević.

On je rekao da je ista situacija bila i 2013.godine.

„Mi iz Predsjedništva DF-a, osim Lekića i Danilovića, bili smo za proteste. Imali smo opstrukciju u vrhu DF koju su podržavali Željko Ivanović i Vijesti. Trebalo nam je dvije godine da se izborimo za jasnu profilaciju DF za proteste. Sada je ponovo samo DF za proteste. Ostatak opozicije Bečić, Lekić, URA i SDP nijesu za proteste“, kazao je Medojević.