Raičević: Opstrukcije u ŽICG

Vladan Raičević

Željeznička infrastruktura u Crnoj Gori bi, iako starijeg datuma proizvodnje, pod regularnim uslovima mogla poslužiti prevozu putnika (premda to ne garantuje poštovanje standarda udobnosti i ne ide na ruku privlačenju korisnika koji radije biraju autobuske prevoznike) – saopštio je danas Vladan Raičević, odbornik Pokreta za Promjene i DF-a u Nikšiću.

Kako je kazao, samo u prvom kvartalu 2017. godine otkazano je više stotina vožnji na različitim relacijama, što nužno navodi na sljedeći zaključak: postojeće stanje, gledano iz logističke perspektive, nije alarmantno u mjeri koja bi nalagala otkazivanje vožnji širom zemlje (na problem bi se gledalo drukčije kada bi bilo riječi o samo jednoj destinaciji).

„Sve navedeno nas navodi na zaključak da je riječ o opstrukciji unutar same kompanije, a ona sobom podrazumijeva neinformisanost dispečera, neaktivnost kontrolne službe, korupciju u slučajevima neposjedovanja karata, te povremeno kamenovanje novijih vozila. Da li to znači da sama država (budući da je ta privredna grana u njenim rukama) podstiče razvoj privatnih preduzetnika — od tog tala, sasvim izvjesno, tajno ubira određeni profit — istovremeno svjesno uništavajući sopstveni obrtni mehanizam?“, ocjenjuje on.

Još važnije pitanje, prema sudu Raičevića, odnosi se na prepuštanje ovog resora Bošnjačkoj stranci.

„Nije li to, u stvari, pompezna najava još jedne neuspjele privatizacije kojom bi se svojina države i doslovno svela na magareće utrine i parcele za uzgoj krompira? Građani zato moraju biti jedinstveni u odluci da ne dozvole elitizaciju sopstvenog kretanja, ali i nekontrolisani procvat autarhičnog činovništva“, zaključuje odbornik Pokreta za Promjene i DF-a.