Medojević: Katnić pod međunarodnim pritiskom otvara afere Telekom i ISIS

Nebojša Medojević

Intenzivna međunarodna aktivnost DF dovela je do internacionlizacije političke krize u Crnoj Gori, pa je u posjeti Crnoj Gori boravila delegacija eksperata EU, tražeći rasvjetljavanje „državnog udara“ i ponovno aktuelizovanje afere „Telekom“ – navodi se u saopštenju predsjednika PzP-a i funkcionera DF-a, Nebojše Medojevića.

On se saopštio da je navedena delegacija, koju su sačinjavali visoki oficir italijanske policije, ekspert iz Francuse i još nekoliko eksperata, detaljno ispitivala Specijalnog tužioca Milivoja Katnića, više od šest sati, u vezi sa slučajem lažnog državnog udara.

 

Kako je naveo Medojević, delegacija je tražila da se predstave dokazi, činjenice i informacije koje su poslužile Katniću „da organizuje i vodi ovaj montirani postupak“.

„Osim lažnog državnog udara, kojeg je već predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk nazvao ‘takozvanim’ i time dao jasan stav šta EU misli o brljotinama i kriminalnom djelovanju Katnića u aferi lažni državni dar, ono što je mnogo važnije je moje saznanje, da je Katnić izložen ozbiljnom međunarodnom pritisku da iz fijoke izvadi slučaj Telekom i da mora pokrenuti istragu i podići optužnice za članove zločinačke grupe koja je uzela 7.3 miliona evra za namještanje privatizacije Telekoma„, istakao je Medojević.

On dodaje: „Kao neko ko je protiv Mila Đukanovića, predsjednika Vlade koja je prodala telekom 2005. godine, podnio krivičnu prijavu, koju je tadašnji VDT Vesna Medenica odbacila kao neutemeljeenu, a američki sudovi na osnovu nje pokrenuli sedmogodišnju istragu i otkrili sve dokaze protiv menadžera Mađar Telekoma i Mila Đukanovića za pljacku države Crne Gore, pozivam Katnića da sada pokaže svoju takozvanu hrabrost i patriotizam i odmah podigne optužnice protiv aktera ove afere, koja je sudski dokazana u SAD.“

Medojević ističe da će Katniću sada zaista trebati „junački talik, direktna brza veza sa Bogom, Montezumom, Ivanom Kosančićem, Milanom Toplicom, Markom Kraljevićem i sa pobratimom Lazovićem, da stisne petlju i sprovede ono što je obećao ovih dana međunarodnom faktoru“.

Po reakciji Katnića na gorenavedno, ističe funkcioner DF-a, vidjećemo da li je on samo jedan od članova DPS ili državni tužilac Crne Gore i dodaje da je Katnić u međunarodnoj zajednici, zahvaljujući upornoj i teškoj borbi DF-a, već postao krajnje sumnjiv.

„Sad su pred njim dva teška slučaja, a oba vode do njegovog partijskog šefa Đukanovića: Telekom i naoružavanje terorista ISIS-a preko Vladine firme. Obećao je da će ih procesuirati međunarodnim strukturama, a da to Đukanović ne zna. Evo da ja javno obavjestim Đukanovića šta mu Katnić radi iza leđa“, zaključuje u saopštenu Nebojša Medojević.