Medojević: Cilj „Vijesti“ je da ne dozvoli pravoj opoziciji da sruši DPS

Nebojša Medojević

Svako pristajanje na ulazak pod uticaj „Vijesti“ znači nestanak tih partija. Očekujem da će iskusni Krivokapić i Lekić to shvatiti, kazao je danas na svom fejsbuk profilu član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević, i napomenuo da je cilj ovog medija da ne dozvoli opoziciji da sruši DPS.

„Zbog novog-starog dila sa režimima vlasnika ‘Vijesti’, nema zajedničke liste opozicije u Nikšiću i nastavlja se hajka na lidere DF-a,“ naglasio je Medojević, i napomenuo da preko Željka Ivanovića i lobija NVO oko „Vijesti“, premijer Crne Gore Duško Marković pritiska Ranka Krivokapića i Miodraga Lekića da se vrate u Skupštinu, te da ih onda sleduje i mjesto u Vladi.

 

Medojević je optužio „Vijesti“ da stoje iza svih mešetarenja u opoziciji, raskol u PzP-u, formiranje Pozitivne, Demosa i URA-e, da su oni protiv protesta i za ulazak opozicije u Vladu DPS-a i, još jednom ponovio da je ponuda DF-a: bojkot Parlamenta, zajednička lista u Nikšiću, jedinstven stav oko uslova za nove izbore i jedan predsjednički kandidat.

„Od osnivanja ‘Vijesti“ su zadužene da se spriječi opoziciono jedinstvo i sruši DPS. Zato se stvaraju stranke koje glume opoziciju a spašavaju DPS,“ naglasio je lider PzP-a i napomenuo da je cilj ovog medija da se zadrži Sorošev kurs.

„Od svog osnivanja ‘Vijesti’ brutalno napadaju Markovića i Mojkovčane, po nalogu Roćena. Međutim, sada kad je Marković pobjedio, Ivanović brzo mijenja stranu,“ primjećuje Medojević.

On je napomenuo da je aktiviranje agenta UDBE Adnana Muhovića od strane „Vijesti“ posledica večere Željka Ivanovića i Toma Čelebića, „inače dobrog druga Duška Markovića“, te da „Duškove ‘Vijesti’ otvaraju Muhovića, da bi onda Marković i Rifat poentirali nekom dogovorenom kritikom na njega“.

„Novim drugovima Markoviću i Ivanoviću posebno smeta pojava struje u Bošnjačkoj stranci predvođena Šahmanovićem, koja je za saradnju sa DF-om a protiv lopova,“ naglasio je Medojević.