Pavlović o ubistvu Duška Jovanovića: Kriju dokaze iz Italije, jer trag vodi do Mila

Poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović ocijenio je da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić drži u fioci odgovore italijanskih istražitelja o istrazi o ubistvu Duška Jovanovića.

Katnić to radi, kako smatra Pavlović, jer se to direktno tiče Mila Đukanovića, koji se pominje u izvještaju detektivske agencije. Osim ćutanja Tužilaštva, kako on ističe, vidjeli smo i reakciju režimskih medija i Nikole Markovića. 


Medojević za IN4S: Opoziciono biti ili ne biti

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević pozdravio je spremnost ostatka opozicije za zajedničko djelovanje.

Mi smo veoma zadovoljni što su svi u opoziciji shvatili ozbiljnost sastanka. Demokratski front je to tražio još prije godinu, kad smo predali plan akcionog jedinstva i kada smo predlagali da se zajedno dogovorimo šta ćemo konkretno raditi zajedno, rekao je Medojević za portal IN4S.

On je kazao da sada više nije važno zašto ranije nije došlo do sastanka i da je neophodno da se sva energija usmjeri na traženje zajedničkog kandidata.


Kopitović: Sve izvjesniji zajednički kandidat opozicije signal za nove akcije SDT-a protiv DF-a

Juče je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, njegova ispostava Specijalni policijski tim na informativne razgovore pozivao poslanike i ostale visoke funkcionere DF-a na okolnost donacija u periodu 2016. godine za vrijeme trajanja pobjedničke izborne kampanje najjačeg opozicionog subjekta u zemlji. Ono što je simptomatično jeste vrijeme kada dolazi novi napad na DF, u trenutku kada je sve izvjesniji dogovor o zajedničkom kandidatu na predstojećim predsjedničkim izborima, kazao je Ivan Kopitović, član Mreže mladih Pokreta za promjene.


Medojević: Cijenu električne energije određuje kompanija, a ne Regulatorna agencija (VIDEO)

Nebojša Medojević, poslanik Demoktatskog fronta podsjetio je na njegovu izjavu iz 2000. godine, kada je izjavio da Elektroprivreda ne može da se transformiše u skladu sa zahtjevima MMF-a, te da se državna Elektroprivreda ne može razložiti u tri cjeline, jer je ona prirodni monopol. 

„Bez obzira što je Veselin Vukotić htio iz svojih špekulativnih, kriminalnih razloga da uradi nešto što je duboko suprotno interesima države države Crne Gore. Da nešto što je prirodni monopol, vještački na silu, u skladu sa preporukama MMF-a ili globalnih svjetskih fašista podijeli na tri cjeline, govoreći da će tako uvesti tržište električne energije u Crnu Goru“, istakao je Medojević.