Medojević: Podrška lideru opozicije Malte Busutili protiv političkog progona

Poslovni partner u sumnjivim poslovima Mila Đukanovića, komunistički premijer Malte Džozef Maskat pokrenuo je montirani krivični postupak protiv lidera opozicije dr Sajmona Busutila, zbog njegovih javnih kritika i optužbi da je premijer Maskat povezan sa gigantskom šemom pranja para preko Paname, globalno poznate kao „Panama Pejpers“, saopštio je danas lider PzP-a i član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević.

„Pozdravljam brzu i jasnu reakciju predsjednika EPP g.Manfreda Vebera, koji je osudio politički progon lidera opozicije, zbog javnih kritika o korupciji komunističkog premijera Malte,“.


Medojević: Katnić vraća u Crnu Goru duh ’48 godine (VIDEO)

„Radi se o kontinuitetu političkog progona nad DF-om, koje međutim ulazi u opasnu fazu, gdje glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić koristi nezakonito, protivustavno prikupljena saznanja i informacije (korišćenjem mjera tajnog nadozra, prisluškivanja, tajnog snimanja, praćenja) kao sredstvo za javnu komunikaciju,“ napomenuo je lider PzP-a i član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević.

„Na ovaj način su se obračunavali totalitarni režimi. Zemlja-kandidat za članstvo za EU da na ovaj način zloupotrebljava državne ograne u političkom progonu, protiv svojih političkih neistomiljenika, ovo je presedan, skandal kakav nije viđen od pada Berlinskog zida,“ kazao je poslanik DF-a i naglasio:


Raičević: Vlada odbjegla – odbrambene snage režima da otkažu poslušnost

Uprkos rasulu u kom se nalaze državne institucije, građanskom nepovjerenju uzrokovanom nezrelim sudskim mahinacijama, te intelektualnom mraku koji obuzima obrazovnu elitu napaćene zemlje, nekolicina odvažnih ljudi još uvijek ima ekskluzivnu moć sagledavanja pravog stanja u kom se stvari nalaze. Čini li se vama, dragi građani, da u posljednje vrijeme naša država sve više podsjeća na odlazeći cirkus čije akrobate još uvijek izvode svoje prepoznatljive tačke? Postoji i razlog zbog čega je vaš utisak o pomenutom stanju sasvim opravdan.


Medojević: Riječ o politički montiranom procesu (VIDEO)

Nebojša Medojević, predsjednik Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta, održao je konferenciju za medije povodom svog saslušanja koje je održano danas u Specijalnom državnom tužilaštvu.

„Danas sam poručio SDT-u da se neprofesionalno ponaša, kao i da je riječ o politički montiranom procesu, koji je posledica lične odmazde SDT-a Milivoja Katnića“, kazao je na konferenciji lider PzP-a.

Istakao je da je pred tužiteljkom Vukčević kazao da tužilaštvo nije prikupilo niti jedan dokaz o navodnom procesu.